lainalapsia

8.5.13*hih* Mulla on kirjekaveri! Ja ihan mahtava kirjekaveri onki (: Jonkin aikaa ollaan jo Ommellinen- blogin Liisan kanssa pidetty yhteyttä ja neuvottu toinen toisiamme puolin ja toisin ompeluasioissa. Muutama viikko sitten Liisa sai ihan mahtavan idean ja me päätettiin pitää ompeluvaihtarit. Minä surauttelin siis jotain Liisan kahdelle ihanalle pojalla ja meidän tytsyt sai Liisalta jotain ihanaa (: Koko homma huipentui viime vkloppuna Liisan luona pidettyyn ompeluviikonloppuun jonne minäkin matkasin. Oli kuulkaa niin kiire ommella, että syöminen ja saunominen unohtu tyystin. Hyvä että vessaan ehdittiin :D

Tätä meidän vaihtisprojektia varten me etittiin kangas josta löytyi  "tyttö"- ja "poikavärit". Päädyttiin Leena Rengon suunnittelemaan kalastaja kuosiin, joka hankittiin Pehemiältä. Pohjakankaaseen kumpainenkin sai sitten yhdistää mitä itse tahtoi ja vaatteiden kaavat ja mallit sai valita itse. Minä kun tykkään pitsistä ja hörsöstä niin arvatkaa vain kuinka vaikeaa oli ommella pienille pojille jotain! Toivottavasti vaatteet kuitenki kelpaa ja niille tulis käyttöä! Ainakin olin onnistunu ompelemaan sopivan kokoisia mikä on aina positiivista (:
Liisan nuorempi pojista sai kesäteepparin ja henkselishortsit. Teepparin kaavana on uusimman OB:n (3/2013) "Brave Fireman" ja henkselishortsit ovat yhdistelmä samaisen lehden "Sporty Pocket" shortseista ja OB: "Jumping Jackeista". Shortseja muutin sen verran, että taskuunsuu vaihtui sekä lahkeisiin laitoin resorin. 
Mustavalkoinen raitakangas myös Pehemiältä, vihreä trikoo sekä musta resori Kestovaippakaupasta.
Isompi pojista puolestaan sai hieman tummempisävytteisen setin.
Housissa pohjana taas OB:n "Sporty Pocket" mutta tälläkertaa kaventelin sitä reilusti sillä halusin housuista todella kapean malliset. Taskujen suu myös samoin muokattu kuin nuoreman pöksyissä ja lahkeessa resorit.Teepparin kaava myös uusimmasta OB:sta , "Birthaday Fish", hiukka kavennettuna vain. Etukappaleeseen ompelin tuolalisen liivin, joka on kiinni olkasaumoissa, ettei se pääse hukkumaan leikkien tiimellyksessä. 
Takakappale koottu paloista, jottei kangas olisi kaksikertainen ja näinollen liian kuuma kesällä. Arvatkaa vaan oliko pienoinen haaste tuo takakappaleen kasaaminen, mutta onneksi se onnistui hyvin!Molemmat poitsut saivat myös lippapipot kesään. Kaavan pohjana OB 4/2012 "Baggy Look", johon lisäsin lipan. Pipo myös yksinkertainen, jottei olisi kesällä liian kuuma (:

Käykäähän kurkkaamassa Liisan blogista mitä ihanaa meijän tytöt sai! Tässä viimiset päivät on menny ihastellessa nuita Liisan tuotoksia ja jopa mies on ollut niistä aivan innoissaan! Tytöistä nyt puhumattakaan (:

Ja hei tasan 100 lukijaa! Käsittämättömän ihanaa! Tervetuloa kaikille uusille ja toivottavasti vanhatkin edelleen viihtyy (: Jahka tässä tulevista reissuista ja muista selvitään niin voitaisiin sitten alkaa pohtia arvontaa ;)


Saattaisit myös pitää

17 kommenttia

 1. Aivan ihania vaatteita! Ja ihana tuo liivaripaita :)

  VastaaPoista
 2. Upeita olivat molemmat tehneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Molemmat olivat onneksi ilmeisen tyytyväisiä (:

   Poista
 3. Kivat setit ja hauska vaihtari-idea. Erityisesti kun tyttöjen äiti pääsee ompelemaan pojille ja päinvastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli siinä haastetta kerrakseen, että mitä sitä nyt väsäilis pienille pojille (:

   Poista
 4. Onpa ihana juttu tuollainen vaihtarikaveri! :) Ja ihania olette tehneet.

  VastaaPoista
 5. Hienot vaatteet ja ihana vaihtari-idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla kyllä tätä! Antaa kummasti piristystä omaankin ompeluun (:

   Poista
 6. Ihanat setit :) Hyvä tuo vaihtari-idea.

  VastaaPoista
 7. Hauskat vaatteet muksuilla :) Tuo liivihomma oli kiva.

  VastaaPoista
 8. Mahtava tuo liivi-idea! Piristystä tavalliseen teeppariin :)

  VastaaPoista
 9. Upeita ompeluksia täälläkin! Mahtisvaihtarit teillä! :)

  VastaaPoista
 10. voi miten lumoavat kalastajapojut!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!