Villaa ♥

19.1.14


Pakkasia saatiin tänä vuonna odotella tovi ja nämä neitosten villahaalarit ehtivät jo hautautua ompelupisteen syövereihin. Saattoipa myös olla, että joku laiska äiti ei jaksanut hipsiä kauppaan vetoketjuostoksille.. Kiitos vain Liisalle pelastuksesta ♥  Onneksi se talvi sieltä jo vihdoin saapui ja nämäkin haalarit saatiin valmiiksi asti.

Haalarit tehty sivu- ja takasaumattomasti ja edessä kiinnitys vetoketjulla. Villan venyvyyden vuoksi ompelin haalareiden pääntielle framilonia ennen kanttausta, jotta pääntie ei pääse lörpähtämään käytössä. Materiaalina Pehmiän ja Majapuun ihana nallevilla.



Molemmat haalarit pääsivät myös värikylpyyn. Vanhemmalle vaaleanpunaista ja nuoremmalle, äidin mielivaltaisesti valitsemana, keltaista.



Ompelin haalarit pääntien kanttausta vaille valmiiksi, ennenkuin laitoin ne pesukonevärin kanssa pyörimään koneeseen. Omaksi ihmeekseni muistin myös laittaa, tässä vaiheessa vielä irtonaisena olleen, pääntiekantin samaiseen kylpyyn.




Niin pitkälle en kuitenkaan tajunnut ajatella, alunperin kanttia kiinni ommellessani, että olisin ommellut ne suoraan keltaisella ja vaaleanpunaisella langalla. Valkoinen ompelulanka ei nimittäin värjääntynyt värikylvyssä. Onneksi lopputulos ei ole paha niinkään.


Samaan syssyyn molemmat neitoset saivat vielä hiukkasen lämpimämmät talvihatut. Merinovillassa seikkaileva ihana Paapiin nalle, pääsi myös heijastimen muodossa koristamaan neitosten päähineitä.





Suurinosa kuvista oli taas tälläkertaa pelkkää takaraivoa ja takapuolta. Siinä kohtaa vasta rauhottuivat aloilleen kun annoin luvan riisua haalarit. 

Saattaisit myös pitää

37 kommenttia

  1. Ihanat haalarit,eikä tuo valkoinen tikkaus mitään haittaa, Itse tykkään tikata erivärisellä langalla kuin resorit,se tuo perusvaatteelle kivan jipon, vaikka sinun tekemistäsi vaatteista niitä kivoja jippoja toki löytyy ilmankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu omakin silmä on onneksi tottunut jo tuohon valkoiseen lankaan (:

      Poista
  2. Kivannäköisiä nuo värjätyt merinot! Samoin haalarit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tärisevin käsin pistin kumpaisenkin koneeseen, mutta onneksi eivät piloille menneet (:

      Poista
  3. Kivat ja heti eri ilme kun oot värjännyt nuo kankaat, paljon kivempi värjättynä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkään harkitsin tätä värjäystä, mutta kyllä kannatti (:

      Poista
  4. Kauniit ja lämpimän näköiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät ovat onneksi olleetkin. Ulkona on nyt kyllä melkoisen kylmä :/

      Poista
  5. Ihanat värit! Tosi kivannäköiset.

    VastaaPoista
  6. Ihania kaikki, haalarit, värit, hatut, heijastimet, kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti tuo heijastin on tarpeeksi suuri, että neitoset näkyvätkin johonkin suuntaan (:

      Poista
  7. Ihanat, voi kun osais itekkin ommella tuon vetskarin nätisti mutta kun ei uskolla kokeilla... jos hermot ei kestäkkään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vetoketjut on kyllä ainainen murheenkryyni. Nykyään sujuvat jo melko hyvin kun silittelee riittävästi tukikangasta. Lisäksi teippaan vetoketjun ensin kirkkaalla teipillä paikoilleen ja ompelen vasta sitten ;) Pitää sen hyvin paikoillaan siinä missä kuuluukin!

      Poista
  8. Mielettömän kivan väriset puvut. Pirtsakat (:

    VastaaPoista
  9. Vautsi, nää on kivat! Etenkin tykkään tosta vaaleenpunasesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätys yllätys siitä nousi omakin suosikki vaikka itsepintaisesti koitan väittää etten pidä vaaleanpunaisesta ;)

      Poista
  10. Ihan tosi suloiset, tykkään värikylvystä :) Ja nuo hatut, kuin kirsikka kakun päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo hatut oli taas melkonen murheenkryyni. Siitä muistona yksi liian pieni hattu tuolla oottelemassa lahjotusta johonki suuntaan... :D

      Poista
  11. Ihanat haalarit. Taidan laittaa oman nallevillanikin vaaleanpunaiseen väriin. Ihanan värisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu meijän vanhempi neitokainen oli ainakin aivan haltijoissaan kun valkoiset nallukat olivatkin muuttuneet vaaleanpunaisiksi (:

      Poista
  12. Ihan mahtava idea värjätä nuo haalarit! Ihanat ihanat ihanat!!!!

    VastaaPoista
  13. Mä tykkään näistä ehkä aika paljon!! Ja pipot on tosi hyvän malliset!

    VastaaPoista
  14. kirjoitin älyttömän pitkän viestin, ja yhtäkkiä se hävis... mutta lyhykäisyydessään: millä ompeleella ompelet framilonin? Ja huolitteletko kaula-aukon ennen kuin ompelet mitään siihen? Ja onko tuo resori kanssa villaa vaiko puuvillaa? Oot tosi taitava ompelija, itse aloittelija vielä, ja on kiva katella mitä kaikkea osaatkaan tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihin taisin ommella framilonin paikoilleen ihan kolmipiste-siksakilla. Muutoin framilonia ommellessa käytän vaihtelevasti joko saumuria tai tuota ompelukoneen kolmipiste-siksakkia. Ja näissä puvuissa nuo "resoritkin" on tosiaan villaa (:

      Poista

Kiitos kommentistasi!