Raidat ♥

8.8.14


En tiiä onko lukijat jo huomannu että tykkään tilkuista? Voin nyt reilusti sanoa että tykkäänNämäkin ihanat 'Paratiisin puutarha' trikoot ehtivät loppua ennenkuin ehdin edes Verson verkkokauppaan asti. Onni on kuitenkin ystävä ja sen tilkut.

Yhdistin tilkut Selian musta/valkoiseen- raita joustocollegeen ja sain aikaiseksi neitosille mekot.

Mekko on takaa hieman pidempi kuin edestä ja raglansaumoissa on rypytykset.


Helmasta löytyy myös pitkästä aikaa se pitsi.


Ja kuten ehkä kuvista saatatte huomata meillä asuu viiksekkäitä miehiä ;)


Ja koska yritän epätoivoisesti tyhjentää kangaskaappia ja ommella neidoille lämmintä päällepantavaa syksyksi ja talveksi hoitoon, saivat neitoset vielä toisetkin joustocollegemekot.
Malli sama kuin näissä aijemmissakin mekoissa.


Nuoremmalle mekko Käpysen timangeista yhdistettynä raitaan.

Vanhemmalle keltainen mekko raidoilla ja muutamalla silityskalvosta leikatulla timantilla.


Tänään on tutustuttu tulevaan päiväkotiin, käyty hammastarkastuksessa, siirretty isomman muksun pieniä sukkahousuja nuoremmalle ja ostettu uusia isommalle. Melko touhukasta. Ihme että illalla selvittiin vielä kuvailuistakin ;)

** EDIT **

Sain kysymyksen siitä miten ensimmäisten mekkojen hiha on tehty. Selitys kun ei kuulu nuihin vahvimpiin puoliini niin lisään tähän karkean kaavakuvan ja pienen sepustuksen siitä miten sen itse tein (:


Tuollaisen hiharypytyksen saa näppärästi muokkailtua aivan tavalliseen raglanhihan- kaavaan. Itse pätkäisin hihan kaavan ensin kolmesta kohtaa. Asettelin kaavapalat uudelleen kaavapaperin päälle, kuten keskimmäisessä kuvassa, ja piirsin uuden linjan. Sitten vain ommellessa rypytin tämän lisätyn välin vastaamaan alkuperäistä pituutta. Toivottavasti on apua jollakkin ;)

Saattaisit myös pitää

17 kommenttia

  1. Aivan älyttömän ihanat hupparimekot :)

    VastaaPoista
  2. Aivat ihanat paratiisimekot! <3 Ja huppumekot ovat tosi kivat myös, ihan kuin ne aiemmatkin. Mustavalkoraita on kyllä monikäyttöistä ja raikastaa värikkäät kokonaisuudet.

    VastaaPoista
  3. Kaunista on! Mä mietin juuri yks yö helteessä maatessani unettomana,että miten tuommoisen rypytyksen raglaan tekisi. Onko sulla joku hyväksi havaittu ohje tai mitta,että paljonko rypytettävää pitää olla lisää ja miten se ylimäärä sijoittuu kaavassa varrattuna tavalliseen? Kai noita on jossain valmiitakin malleja,vaan ei nyt tarvittaessa osu just silmään. Arvelen,että muokkaus on helpohkoa,jos vain tietää,mitä tekee... Siis iso JOS ;D Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin tekstin loppuun jonkinmoisen kaavanmuokkausohjeen hihasta (: Oikeasti todella simppeli ja helppo tehdä! (: Toivottavasti on hyötyä (:

      Poista
    2. Iso kiitos vaivannäöstä. Aion kokeilla pian ja tuntuu,että tuolla ohjeella onnistuu. On kiva saada jotain uutta ilmettä perus-juttuihin,isoja uudistuksia en nyt jaksa ja ehdi. Varmasti moni muukin saa hyödyn tästä ohjeestasi! Maria

      Poista
  4. Voi ei miten kauniita! Kaikki!! <3

    VastaaPoista
  5. Aivan ihania vaatteita! Ihan sinun ansiostasi ostin tuota samaista raitacollegea ja ihanaa se onkin. Ja mikä hienointa, siinä ei levinnyt värit!
    Mallit mekoissa ovat aivan ihanat ja hoen koko ajan, että olet taituri noissa yhdistelyissä. Saan niistä itsekin hurjasti inspiraatiota. Kyllä noilla kelpaa tepastella päiväkotiin. Hyvää alkavaa syksyä ja tarmoa opiskeluihin.

    VastaaPoista
  6. Ihania ja raikkaita vaatteita! Olet taitava ompelija ja inspiroit minua ja varmasti monia muitakin lukijoita. Hyvää jatkoa :)

    VastaaPoista
  7. Voi elämä miten ihania kaikki! Hih, hauska tuo raglanin rypytys. Itse yritin juuri vastaavaa vaan etupuolelle ja se, ööh, meni aivan totaalisen keturalleen :p Pitääkin kokeilla noin molemmille puolille :)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihania! sun kauniiden kuvien ja ompelustesi myötä tunnen pakottavaa tarvetta ostaa jotakin raidallista kangasta:D Tykkään kovasti noista pitseistä helmassa:)

    VastaaPoista
  9. Täällä on kerta toisensa jälkeen aina vaan entistä kivempia ja värikkäitä vaatteita. Tytöille varmaan jää näistä kaikista ompeluistasi ihanat muistot aikuisuuteen. Muistan nimittäin itse miten ihania ne äidin tekemät vaatteet oli. Ihan parhaita. Tykkään näistä mekoista paljon, värit ja kuosit yhdistyvät ennakkoluulottomasti.

    VastaaPoista
  10. Nyt on taas täydellisen ihania vaatteita. Tykkään kovasti tuosta hieman kaarevasta "vyönauhasta" ylempien kuvien mekoissa. Mustavalkoiset raidat korostaa upeasti noita karkkimaisia paratiisin puutarha-osuuksia.

    VastaaPoista
  11. Ihanat tytöt ja ihanat mekot - jälleen kerran <3

    VastaaPoista
  12. Nää on kyllä NIIIiiN ihania että!!

    VastaaPoista
  13. Niin siistit mekot! Ja tilkuista saa vaikka mitä, kun on tarpeeksi taitava!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!