Sisustin

4.9.14

Metsästin meidän neitosille pitkään Niemen tehtaiden vanhoja pinottavia sänkyjä kerrossängyksi. Halusin sängyt edullisesti, joten melkein vuoden aktiivisesti kyttäsin eri nettipalstoja josko jostain moiset sängyt löytyisivät. Lopulta onni potkaisi ja tytöt saivat sänkynsä. Mies kävi appivanhemmilla hiukkasen niitä maalamassa ja anoppi ystävällisesti maalasi sängyt loppuun kun miehellä eivät työtunnit riittäneet. Kiitos siitä 


Uusista sängyistä ilahtuneena aloin heti viime syksynä tehtailemaan sänkyihin sopivia vetoketjullisia päiväpeittoja. Tällaisiin vetoketjullisiin päiväpeittoihin törmäsin Avaroomin sivuilla ja totesin, että neitojen sänkyyn sellaiset olisivat kätevät.


Päiväpeittojen tilkuista ommellut päälliset ovat odotelleet valmiina jo siis tovin verran. Vetoketjujen ompelu on hirvittänyt sen verran, että projekti on ollut melko pitkään jäissä.

Tässä nämä nyt vihdoin ja viimein onneksi ovat! vetoketjut harsin lopulta ensin käsin paikoilleen, jotta sain ommeltua ne siististi. Menihän siinä aikaa, mutta säästyin itkupotkuraivareilta.

Päälliset on kasattu yhdistämällä IKEAn ja Eurokankaan puuvilloja. Päällisen alla oleva vuori myös Eurokankaan päiväpeittoihin tarkoitettua tikkikangasta. Keltaiset metrivetoketjut Tampereen vaahtomuovilta.


Päiväpeitot jatkuvat jonkin matkaa patjan alle ja sieltä löytyy myös poikittain muutama kuminauha jotta peitto pysyy varmasti paikoillaan.

Ja noin nätisti päiväpeitto pääsee iltaisin roikkumaan. Nuoremman neidon peitto vastaavasti nostetaan ylös ettei laahaa lattiaa (:

Molempien päiväpeitoille päätyi myös muutama tyyny koristeeksi.




Koska nuoremman neitokaisen lempiväri on musta, sai hän mustapainotteiset tyynyt. Keltainen ja musta kaupan tyynynpäällisiä, musta pöllö Paapiin ja pilvityynyyn ompelin IKEAN paksusta puuvillasta. 

Vanhempi neitokainen taas on perinteinen vaaleanpunaisen ystävä joten hänelle hiukka hempeämpää. Pinkki- ja pupu päälliset kaupan, pöllö taas Paapiin ja siksak tyyny tehty itse.



Ja kyllä. Nyt olen ylpeä itsestäni.


Saattaisit myös pitää

46 kommenttia

  1. Aivan ihanat peitot! Itsellä sama on ollut suunnitteilla mutten uskalla ryhtyä hommaan. Mutta ehkä minäkin vielä joku päivä.

    VastaaPoista
  2. Vau, tosi upeat! Meillä on vastaava sänky parilla lapsella, mutta umpipäädyillä. Jotkut tuollaiset päiväpeitot olis tosi hyvät! Koskahan sitä ehtisi taas palata ompeluiden pariin? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdin kysyä, olitko kantannut kankaan reunat ennen vetoketjun laittoa? Koetin kuvasta tihrustaa mutta en saa selvää.

      Poista
    2. En ole kantannu reunoja. Päällisen allahan on tuo tikkikangas ja vetska jää päällisen ja tikkikankaan väliin. Patjan sivuilla ja alla kulkevan mustan kankaan takana on myös toinen kangas jolloin alapuolen vetoketju jää niiden kahden kankaan väliin. Saikohan sepustuksesta taas mitään selvää :D

      Poista
    3. Mikä tuo keltainen raita on, jos se ei ole kanttaus?
      t. Toinen ihmettelijä. (Joka haaveilee vastaavasta parisängyn peitteestä ;) )

      ps. Aivan huippu ihana sänky kokonaisuus tämä!!!

      Poista
    4. Ai onko se tuo itse vetoketju! ? :D
      Se vaan näkyy noin paljon, niin näyttää kuvissa kanttaukselta?

      Poista
    5. Juu se on vetoketju (: Ompelin tahallaan niin, että jää paljon näkyviin (:

      Poista
  3. Todella upeat päiväteitot. Täytyy varmaan itsekin laittaa tuollaiset to do -listalle ;-)

    VastaaPoista
  4. Tosi kivan näköinen kokonaisuus, tykkään kovasti!

    VastaaPoista
  5. Tosi nätit peitot! Ja nuo sängyt on aivan ihanat :)

    VastaaPoista
  6. Ihan tajuttoman kivat, ja kokonaisuus aivan ihana! Miulla ei kyllä ikinä logiikka riittäisi tuollaisen kokoamiseen, kätevä kyllä olisi!

    VastaaPoista
  7. Upeat peitot! Ja malli on itselleni ihan uusi, näppärä tapa pedata sänky!

    VastaaPoista
  8. Superihanat! Tykkään ihan satasella sekä väreistä että koko systeemistä.

    VastaaPoista
  9. Mielettömän ihanat päiväpeitot ja kokonaisuus on tosi herkullinen!

    VastaaPoista
  10. Ihanat <3 Meillä kans tuommonen kerrossänky mutta valkoisena, se on mun ja siskoni vanha sänky <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin nukuin pienenä juuri tämmöisessä sängyssä ♥

      Poista
  11. Niin kaunista. Huokailee syvään =)

    VastaaPoista
  12. Kyllä noista saakin olla ylpeä! Todella hienot!

    VastaaPoista
  13. Ihanat! Tekee mieli omakin niemen tehtaan sänky maalata mustaksi <3 Mistä muuten olet patjat näihin löytänyt, ovat sen verran erikoisleveitä? Kyselin vaahtomuovipatjaa mittojen mukaan, mutta hintavaksi ois tullut, ainakin täällä oulun korkeudella :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä patjat on mittojen mukaan tuolta Tampereen vaahtomuovilta. Makso 45€ kappale. Itse kanssa patjoja hankkiessa kyselin hiukan mistä ihmiset näihin patjoja olivat hommanneet. Jotkut kyseisten sänkyjen omistajat olivat ihan ostaneet Sotkan halvimmat patjat ja itse leikanneet sopivan kokoisiksi.

      Poista
  14. Niiiiin upea kokonaisuus! <3 Avaroomin päiväpeitetsydeemeistä olen ajatellut itsekin ottaa mallia mutta peitteet edelleen tekemättä. Josko tämä sun superhyperekstravirike antaisi boostia mullekin ryhtyä hommaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tämä oli pitkäaikasprojekti, mutta nyt on hyvä mieli kun sai valmista (: Suosittelen!

      Poista
  15. Uskomattoman upeat sängynpeitteet! Ja tuo pilvityyny <3

    VastaaPoista
  16. on kyllä hienot ja kätevät nuo vetoketjulliset päiväpeitteet!:) pilvityynystäkin tykkään!

    VastaaPoista
  17. Ihanat värit! Meiltä löytyy myös tuollainen sänky - tosin vain yksi kerros, kun ei ole lapsiakaan kuin yksi :) Ihana liila/bubblegum väriltään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että! Mulla oli pienenä tämmönen sänky ja se maalattiin juuri sellaiseksi liilaksi omasta toiveestani ♥

      Poista
  18. Voi miten ihanat! Meillä on jotensakin tuollaisen kerrossängyn etsintä käynnissä, kriteerinä vähintään tuo pieni koko. Tahtoo vaan ne mieluisat sijaita aina etelässä...

    VastaaPoista
  19. Ihanat sängyt ja nuo päiväpeitot! Tässä juurikin itsekin mietin, että pitäisiköhän kokeilla ommella. Unhoitin jo asian, mutta nyt toteutukseenkin tuli vähän vinkkejä niin oliskohan toimeen ryhdyttävä :)

    VastaaPoista
  20. Upeat peitot! Pysyvätkin paremmin paikoillaan, kun sellaiset perinteiset. Etolastakin saa patjoja mittojen mukaan leikattuna, pojan sänkyyn sieltä haettiin. Hintoja en enää muista, mutta ei kovin kallista ollut.

    VastaaPoista
  21. Ihan mahtava idea ja hieno toteutus! Tästä nappaan kyllä idean meidän pojan tulevaan sänkyyn.

    VastaaPoista
  22. Iiiihanat sängyt ja iiiihanat peitot!!! <3

    VastaaPoista
  23. Vautsi! Ihan älyttömän makeet! :)

    VastaaPoista
  24. Aivan mahtava idea. Mä olen repinyt hiuksiani meidän kerrossänkyjen petauksen kanssa, mutta tämä systeemi säästäisi mut peruukilta. :)

    VastaaPoista
  25. Ihan mielettömät nuo päiväpeitot ja upeita tyynyjä! Mahtavat värit teillä lastenhuoneessa ja niin kaunis ja toimiva kokonaisuus (väriensä puolesta). Sähäkkää, muttei ollenkaan tylsää tai liian levotonta.

    VastaaPoista
  26. Tää nyt ei ilmottanu et lähtikö kommentti ja en näe sitä niin uudestaan :) elikkä, tuollaiset sängyt olisi tulossa ehkä ja kyselisinki kun mummo pelkää että esikoinen (neljä) tippuu niin onkohan se kuinka todennäköistä? Ja meillä on kuumekouristuksiin taipuvainen lapsi niin kuinka nopeaa pääsee ylös/ saa lapsen alas jos tulee hätä? Niiiiin ihanat olis ja näitä on kateltu sillä silmällä siitä asti kun nämä teidän sängyt näin ja nyt olis saamassa mutta mietityttää vaan nämä asiat. Kiitos jos jaksat vastata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä nää sängyt on nyt ollu reilun vuoden käytössä. Esikoinen oli 2,5vuotta ku ollaan nää hommatta ja on siis nukkunu yläsängyssä. Kaks kertaa tänä aikana on tipahtanu sieltä ku on unenpöpperössä lähteny kiipeään alas kohti meijän sänkyä. Nuo sängyt ei oo kauhean korkeat niin ollaan selvitty ihan säikähyksellä molemmilla kerroilla ja vahingon välttämiseksi ollaan kielletty tulemasta öisin ite enää alas sängystä. Saa sitten huutaa öisin vanhempia jos hätä tulee. Ensimmäinen viikko pidettiin varuiksi patjaa sängyn alla, just siksi että jos rymähtää yöllä alas.

      Ja tosiaan tuo korkeampiki sänky on aika matalalla, että sieltä saa kyllä nopeesti tarvittaessa napattua muksun pois. Muistaa vaan sitte valmentaa hyvin lapsen siihen, ettei ite lähe yöllä seilaan. Ite oon pienenä nukkunu myös samanlaisessa sängyssä ja kerran oon epähuomiossa tainnu ainaki itekki tipahtaa omaa huolimattomuuttani. Sillonkaan ei oo mitään tapahtunu (:

      En tiiä oliko yhtään apua (:

      Poista
  27. Oli apua, kiitos :) minkä korkuset, pituset ja levyset nämä muuten on? Vanhempi mies myis nämä mulle ja on palotellu ne jo eikä oikeen innossaan ole mittaamassa. Sängyt ontunnin matkan päässä niin en pääse etes vilkaseen. Sori häiriköinti. Ihan noin arvio mittaki riittää nii ei tarvi mittailla.

    VastaaPoista
  28. Aivan ihanat :) Minulla olisi nyt tämä projekti alkamassa. Onko reunat olleet riittävän vahvat kaksinkertaisella kankaalla? Ja vakoilin tuon vetoketjun, satutko muistamaan onko sinullakin ollut pari vuotta takaperin 4mm vetoketjua? (sitä vahvuutta olisi nyt keltaisena saatavilla tampereen vaahtomuovilta). Onkohan tarpeeksi kestävää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi,

      Hyvin on käytössä kestäneet nämä päälliset. Ja vetskakin taitaa olla juuri tuota kokoa. Käytön kannalta isompi vedin olisi ollut helpompi, mutta kestävyyden kannalta tuo neljämillinen on ollut aivan riittävä (:

      Poista

Kiitos kommentistasi!