Vuoden ekat!

2.1.15

Niin se vuosi taas vaihtui. Kaikkea ihanaa ehti taas tapahtua ompelun saralla. Harmillisesti koulukiireet söivät kaiken energian ja ajan loppuvuodesta, mutta eiköhän  tänä vuonna taas jotain ehdi ompelemaan (:


Onneksi nyt on loma ja vihdoin ja saa ommella noita kangasvarastoja tyhjiksi. Ihan ensimmäiseksi ukko sai vaatekaappiin täydennystä. Vaihteeksi taas kotipökät, teeppari ja pipo ;)

Kotipöksyt on Selian ihanaa 'Chalk Stars' -joustocollegea. Ukko itse valkkasi kankaan, mutta lopputoteutukseen sain vapaat kädet. Taskujen ommellessa meinasi tulla hiukka paniikki, mutta ainakin kauempaa ovat aivan siistit. Tähtien kaveriksi päätyi turkoosia ja harmaata resoria taskunsuihin ja lahkeisiin.


Paita on Ikasyrin 'Oktaavi' -jerseytä. Kankaasta puolet on kapeaa raitaa ja puolet leveää. Leikkasin etukappaleen niin, että molemmat raidat ovat näkyvissä.


Takakappale leveämpää raitaa. Huomatkaa kuinka vahingossa onnistuin kohdistamaan pöksyjen takapuoleen kokonaisen tähden ;)
Lopuksi vielä pipo Verson 'Pitkät piuhat' -jc:stä. Huonoksi onnekseni en ehtiny ostaa kyseistä kangasta, mutta onneksi jälkikäteen sain sitä pienet palaset käsiini. Palanen ei riittänyt ihan pipoon joten pipon sivustassa kulkee musta raita. Tasapainottaa tätä kuviollista pipoa aika tavalla.

Mitähän muuta tässä loman ratoksi vielä ehtisi..?

Saattaisit myös pitää

13 kommenttia

 1. Nuo taskut on niin hienot!
  Miten tuollaiset tehdään?

  Ja koko vaate sarja on komee!
  Myös edellisen postauksen vihreä huppari on tyylikäs. Siitä täytyy pölliä tuo idea tehdä etukappale kolmesta osasta niin saa nuo taskut nätisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apuva! Nuo taskut oli siinä ommellessa muodostunut paniikkiratkaisu :D Vois laittaa korvantaakse ja yrittää tehdä joskus ohjeen ;)

   Ja kiitos muutenkin ihananasta kommentista! (: Kaavavinkkejä siihen vihreään huppariin löytyy siitä lasten OB:sta ;)

   Poista
 2. Toki makeita vaatteita. Mun pitäs kunnostautua tossa omalle ukolle ompelussa.

  VastaaPoista
 3. Mahtavia vaatteita ukolles(kin) ompelet :D

  VastaaPoista
 4. Eipä vähän hienot vaatteet ja niin upeat yksityiskohdat taas! Mistä olet löytänyt noin hyvän miesten ragalanpaidan kaavan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tainnu mittailla jotain soppelia kaupan paitaa ja piirrellä siitä sitte sopivan (: Ehkäpä.. muistaakseni :D

   Poista
 5. Aivan huippu tuo Oktaavi-paita ja nastaa nähdä kangas vaatteena. Ihanaa alkanutta ompeluvuotta!

  VastaaPoista
 6. Kyllä Ukkon kelpaa! Ihana erityisesti tuo paita yksinkertaisuudessaan!

  VastaaPoista
 7. Hienot on! Kiva nähdä tuota okaavia vaatteena, ja hienosti tuo kangas toimii noin!

  VastaaPoista
 8. Tosi hienot! Tilasin Verson puodin synttärialesta tuota pitkää piuhaa harmaana, sen avulla yritän kunnostautua miehelle ompelemisessa. Vielä kun löytäisi hyvän paita- tai housukaavan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!