Nyt on helmoja!

29.2.16

Meillä alko kesään valmistautuminen pari viikkoa sitten. Aloitettiin niinkin mieleisestä projektista kuin kesämekkosista. Ensimmäisenä ompeluksena valmistui meidän vanhemmalle neitokaiselle mekko Käpysen mansikoista. Neito on itse valinnut kyseisen kankaan syksyllä kässämessuilta. Kangasta oli kokonaisuutena noin 60 cm.

Koko mekko kokonaisuutena helppo ja simppeli. Yläosan kaavan piirsin paperille jonka olin asetellut vasten neitosen selkää ja etumusta. Saatiin kertaheitolla toimiva ja passeli yläosa. Yläosan leikkamisen jälkeen  rypytin vain reippaalla kädellä lopun kankaan mekon vyötäisille. Nopeaa ja simppeliä ;)
Ja pyörivää niinkuin nui tuon ikäiset neitoset tuppaavat toivovan.
Helmaan lisättiin vielä neidon toiveesta pitsi ja selkäkappaleelle rusetti.

Noooo. . . tietysti tuo nuorempikin tahtoi oman kesämekkosen. Kankaaksi neito valitsi minttua ja vaaleanpunaista. Näistä syntyi tämmöinen hempeä frillamekko.
Yläosan tein samalla kaavalla kuin isosiskonsa. Vastaavasti kanttailin kädentiet ja pääntiet kuten aiemmassakin mekossa.
Etukappaleelle aplikoin ketun Verson ihanasta "hukan perintö" -kankaasta. Aika pastelliset värisävyt tässä mekossa.. Mutta nyt on neidillä tällainen kausi, joten josko sitä itsekkin kestäisi?

Olin viime viikonlopun ompelemassa Jyväskylässä harvinaisen hyvässä seurassa. Sielä syntyi vielä pari muutakin kesämekkoa tuolle meidän vanhemmalle neidolle. 

Ystävän tilkkuloovasta löytyi niin sopivasti kangassuiroja, että pakko oli vielä surauttaa pari näitä frillamekkoja.

Jotenkin minusta tuolle meidän vanhemmalle neitokaiselle passaa niin hyvin kaikki kirkkaat ja vahvat värit, että en voinut vastustaa kiusausta tehdä tällaista pirteää mekkoa. Toisaalta tiesin neidon haaveilleen itse myös jostain hempeämmästä, joten surautin vielä sellaisenkin.


 Kaikkiin näihin frillamekkoihin hoidin rypytyksen framilonilla. Tosin framilonia venytellessä tulin pohtineeksi, josko pitäisi opetella rypyttämään suoraan saumurin diffillä.. Framilonia meinaan kului metri jos toinenkin..

Mutta nyt on meidän neitosilla muutama kesämekko alkuhätään. Nuoremmalla täytynee vielä ainakin yksi ommella.. Ompeluviikonloppua viettäessä syntyi myös neitosille teeppareita kesäksi, mutta niistä lisää kunhan saadaan taas kuvailtua ;)


Saattaisit myös pitää

20 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Ja oot myös Hanna ihana kun aina jaksat käydä kommentoimassa ♥

      Poista
  2. Onpa ihania mekkosia! Kesää odotellessa! Mä joka kerta jään ihastelemaan sun valokuvia, oli niissä mitä tahansa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä neidot on viipottanu sisätiloissa jo nyt noissa mekoissa :D

      Ja kiitos kuvakehuista (:

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Ja välitän kyllä tytöillekkin nämä kehut (:

      Poista
  4. Ihanaisia! Mukava ajatella kesää tällaisten mekkokuvien myötä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä (: Kyllä se kesämieli saa jo herätäkin (: tänäänkin niin ihanasti aurinko paistoi (:

      Poista
  5. Onpas ihania väri yhdistelmiä!! :)
    Pakko sanoa, että tuo "Hukan perintö" eläin on kyllä varmaan susi eikä kettu ;) Ainakin nimestä voisi päätellä (vrt. Susihukka) ja väristä myös.

    Sulla on ihana blogi, pitää päivittäin tsekata onko tullu uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hupsheijakkaa! niimpä onki! Yhtään en huomannu vaan nimestä :D Aattelin vain ku näytti omaan silmään enempi ketulta :P

      Poista
  6. Ihailin näitä mekkoja jo viikonloppuna ja ihailen edelleen täällä. M kommentoi, että miksi en tehnyt hänelle myös tuollaisia mekkoja!!! Mutta ymmärrän kyllä, ne ovat vaan niin kauniita. Ja edelleen olen sitä mieltä, että sinulla on ilmiömäinen kyky yhdistellä kankaita, yllättävästikin. Ja ei pelkästään mekot, vaan myös tytöt ovat niin suloisia <3.

    VastaaPoista
  7. Aivan mielettömän ihania mekkosia! Kyllä kelpaa kesää odotella!!!! :)

    VastaaPoista
  8. Tulipa täällä ihana kesäinen fiilis, niin suloisia mekkoja sievillä tyttösillä ❤

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!