Päheetä

25.10.13



Sokerikalloja talon neideille. Itselle leggarit ja tytsyille jumpparit. Melko tiukille meni vaaleanpunainen kangas, mutta juuri ja juuri riitti kaikkeen mitä halusin (:



Neitojen jumppari on nyt tehty jollain vanhalla retrohaalarin- kaavalla. Ihanan hoikka malli Kaava oli valmiiksi sivusaumaton, mutta tilanteen pakosta muutin kaavan vielä takaakin yhtenäiseksi ja lisäsin haarakiilan. Oli muuten nopea puku omella kun ei ollut kuin muutama sauma! 



Alkuperäisestä kaavasta poiketen lisäsin myös pitkät hiha- ja lahjeresorit. Ja onneksi kaavassa oli valmiina hiippahuppu (:






Vetskatkin onnistuivat tälläkertaa melko näppärästi, kiitos uuden silitettävän tukinauhan (:



Omien leggareiden lisäksi sain vihdoin tehtyä itselle myös pitkän mustan "neuletakin" joustocollegesta. 



Taskut tikattu kahteen kertaan kaksoisneulalla. Alalangan jätin tälläkertaa tarkoituksella liian kireäksi, jotta  sain pientä koho- yksityiskohtaa taskukaareen.



Ja napituskaitaleessa sattui sitten niin, että unohdin silitellä tukinauhan paikalleen. Tästä syystä napit pelkkänä koristeena ja todellinen kiinnitys tapahtuu neppareilla. Toimii onneksi näinkin.




Nuorempi oli tänään vallan kuvauksellisella tuulella. Vanhempi taas ei meinannut tahtoa kuviin ollenkaan, siksipä neitokainen poseeraakin lähinnä äidin kanssa ;)

Saattaisit myös pitää

24 kommenttia

  1. Voisin kuvitella, että pitäisin noita jatkuvasti päällä - mukavan oloiset ja etenkin hyvännäköiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nää leggarit on kyllä supermukavat jalassa! Ja vähä lämpösemmätki ku on tuota joustocollegea.

      Poista
  2. Ihania! Minäkin voisin ottaa tuota kangasta ja loihtia siitä jotakin kivaa :)

    VastaaPoista
  3. Kivoja vaatteita jälleen kerran. Tuollaista "neuletakkia" olen itsellenikin kaavaillut jostain villa- tai puuvillaneuloksesta, mutta miksei voisi tehdäkkin joustocollegesta! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  4. Teitä katsellessa tulee aina hyvälle tuulelle :). Toimivat ja suloisen coolit vermeet. Napsuttelin tuota pinkkiä juuri äsken, kun 12v tilasi itselleen hupparin. Hyvä syys taas ostaa :). Hyvää syksyä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa jos tehään jollekki hyvä mieli (: ja tuo pinkki kallo on kyllä ihana kangas (:

      Poista
  5. millasta on tuo tukinauha ja mistä sitä saa?
    Ja tuollaisen hoikkikselle tarkoitetun jumppiksen kaavankin mä tarvisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on sellasta venynätöntä missä on toisella puolella liima eli senkun vaan silittelee paikalleen (: ja kaveri sitä minulle ystävällisesti toi karnaluksista, mutta käsittääkseni myös Eurokankaasta jonkinmoista silitettävää tukikangasta löytyy. Eipähän pääse vetska kupruaan. Ja tämä jumppiskaava on kyllä ihan huippu! Kaverilta sain ja on tosiaan jostain 70-luvun lehdestä peräisin (:

      Poista
  6. Ihanan pirteät :)! Ja kiva idea käyttää joustocollegea.

    VastaaPoista
  7. Kivoja juttuja ja hyvin sopii noi legginsit yhteen ton "neuletakin" kanssa. Hyvännäkönen takki! :)

    VastaaPoista
  8. Niin mun näköset leggarit, ihanat ompelukset. mistä löysit kaavan tuohon omaan takkiisi? Töissä menis yövuorossa just tuommonen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei yleensä ole käytössä valmiita kaavoja kun teen itelle vaatteita :/ Mutta periaatteessa voit vain hiukan leventää ja pidentää jonkin peruspaidan kaavaa ja lisätä siihen napituskaistale (: Ja halutessasi tietysti huppu (:

      Poista
  9. Apua! Aivan ihanat! Eteenkin tuo joustocollarineuletakki, mun on niin pakko saada samanlainen! En vaan osaa kaavoittaa ite mitään, varsinkaan huppua...

    VastaaPoista
  10. Mielettömät samisteluvaatteet! Ihan huiput! Tuo neuletakkikin on niin ihana <3

    VastaaPoista
  11. Aivan mahtavat!! :) Minullekin tulee aina hyvä mieli kun blogiasi luen. :)

    VastaaPoista
  12. voi kuinka hauskoja nää on - niin omepelukset kuin kuvatkin!

    VastaaPoista
  13. Voi jeevana, tämän päivityksen nähtyä kyllä hiukan "syö miestä" kun en eilen sokerikalloa itelleni napsuttanut :) Tuo "neule"takki on tosi kiva, juuri sellanen mukavan rento olematta kuitenkaan "rönttö" :D

    VastaaPoista
  14. Ihania vaatteita! Varsinkin noista Jumppiksista tykkään :) Pitäis omalle neidillekin uskaltaa tehdä... Mulla ois kaava vuodelta -85 :)

    VastaaPoista
  15. Ihanat, herkut ja mitä niitä nyt oli ;)… Onneks mullakin on sun kallot ;)

    VastaaPoista
  16. Voi että! Noita kuvia katsellessa alkaa tuntua siltä, että minkäkin tahtoisin sittenkin tuota sokerikalloja. Tosi kivat vaatteet!

    VastaaPoista
  17. Kivan näköinen tuo sokerikallo leggareissa! En ole oikein kuosille lämmennyt, enkä vieläkään noille väreille, mutta jossain tylsemmässä (harmaata-valkoista) värissä tuollaiset legginsit olisivat ihan huiput.

    VastaaPoista
  18. Mielettömän ihanat! Vaikka ite en kuviosta niin välitä, mutta värit on ihanat.
    Tuo sinun `neuletakki´ olis aika houkutteleva :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!