Pappatakki ja sen kaverit

30.1.14


Hiukkasen reilu kuusi vuotta sitten kun tavattiin tuon ukon kanssa niin se oli sellainen huivipäinen hipinretku. Nykyään tyyli on hiukan erilainen, hipsteri (?) ja miehestä on tullut melkoinen ronkeli vaatteiden suhteen. Miehen vaatekaappi kaipaili kuitenkin täydennystä ja tämä Käpysen joustocollege oli kuulemma sellainen kangas, josta mies itselleen paidan huolisi.



Niinpä syntyi miehelle tällainen pappatakki. Kaverikseen college sai valkoista ribbiä sekä mustaa nahkaa. Tarpeeksi hipsteriä..?


En nähtävästi osaa arvioida paljonko kangasta tuollanen miesten paita vie, joten tilasin joustocollegea hiukkasen liian vähän. Takakappaleen yläosa pakon sanelemana siis tuota ribbiä. Ei onneksi näytä pahalta (:




Miehen kaikki t-paidatkin alkavat olla melko kulahtaneessa kunnossa, ja kun viime perjantain Savawayn aiheena oli tilkkuilu, syntyi idea tällaisesta paidasta.




T-paidan etukappale koottu kuudesta palasta. Takakappale ja hihat mustaa trikoota. Kelpaa kuosikammoiselle miehellekkin tämä tämmöinen!



Perjantaina väsy iski joten varjosavailin tämän teepparin vasta eilen. Samaan syssyyn tein miehelle vielä pipon Ikasyrin vinoraidasta, ettei päätä pääse sisäoloissakaan paleltamaan. Mies kun päätti vetää pään kaljuksi keskellä pakkasia ja nyt meinaa vilu iskeä.. 


Saattaisit myös pitää

22 kommenttia

  1. mä vaan kateellisena ihailen sun taitoja, varsinkin se tilkkuilu, miten siisti jälki ja kuinka osaat valkata värit. Miten sä teet tällaisen tilkkuvatteen, piirrätkö uuden kaavan ja leikkaatko sen palasiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. *hih* Kiitos!

      Tässä tosiaan ensin piirsin kertakäyttölakanalle miehen t-paidan koko etukappaleen. Sommittelin siihen mimmoset palat tahtoisin ja leikoin sen kaavoiksi. Sitte ompelin vain palat kasaan, silitin ja jatkoin normaalisti eteenpäin (:

      Poista
  2. Hienot! Katoin pikkukuvasta, että noi napit on kaloja ja kuvio verkkoa =). Mun t-paita tilkkuilusta tulis varaan aaltoilevaa saumaa. Miten saat saumat pysyyn aloillaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt mieki näen tuossa kaloja! Ei yhtään hassumpaa :D

      Aijemmin ompelukoneella vaatteita ommellessa vältin saumojen kupruilun sillä, että löysäsin paininjalan puristuksen niin pieneksi ku vain pysty. Nykyään säädän saumurista diffin vain sellaseksi että saumat ei aaltoile. Ja tietty silitin ennen ku jatkan vaatteen kasausta (:

      Poista
  3. Mahtava asukokonaisuus ja turhahan se on tehdä sellaista jota ei toinen pidä.Näytin pojalleni tuota "Pappatakkia" ja hän sanoi, että voisi ihan hyvin pitää tuollaista...16v!
    Tuo t-paitahan on ihan muodin huipulta! 90-luvun jutut iskevät korkealta ja kovaa!
    Hyvä Juulia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieläki siis vain pappatakkia tehtaileen! Ite en oikein tiiä mitä mieltä tuosta olisin, mutta ukko oli ihan intona! (:

      Poista
  4. Jälleen kerran, tosi asian ytimessä nää vetimet.

    VastaaPoista
  5. Tosi hienot vaatteet! Minusta on hienoa, kun nykyään miehet enemmissä määrin jaksaa panostaa omaan pukeutumiseensa ja ovat varmoja tyylistään.

    VastaaPoista
  6. ERITTÄIN hienot paidat! Oon ihan hurahtanut noihin pappatakkeihin, oon niitä ommellut pojilleni, pitäisköhän ommella miehellekin....
    Mun mielestä toi takaosan valkoinen ribbi käy tuohon erittäin hyvin, tuo lisää ilmettä. Siis erittäin onnistunut takki ja teeppari myös. :)

    VastaaPoista
  7. Voi jettä kuinka kivat ompelukset! Viime viikolla oma ukko kyseli voisinko tehdä sille pappatakkia, kun oli suunnitelmissa tehdä pojille :)

    VastaaPoista
  8. mistä noin kivan värisiä farkkuja saa? tosi kiva kokonaisuus tummalle miehelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitavat olla H&M:n laatutuotantoa nuo keltaiset farkut ;)

      Poista
  9. Nyt ei kyllä löydy sanoja... Todella onnistunut kokonaisuus!

    VastaaPoista
  10. Ihana kokonaisuus! Toi t-paita on huippu, värit sopii hyvin yhteen ja tilkut on kivan suuria ja hyvin sommiteltu. Pappa takki on kans huippu, hyvin sopii toi kangas kantajalleen :)

    VastaaPoista
  11. Hienosti sommiteltu tilkkupaita! Nyt haluan itsekin kokeilla, mutta osaisinkohan noin hienosti sommitella... :)

    VastaaPoista
  12. Nyt innostui mieskin ekaa kertaa mistään ompelublogista, vastaavan oloinen takki on tilauksessa hänellä! Henkkamaukalla oli saman mallinen joustocollegesta (mielestäni), mikä oli tänään tarttunut hänen mukaansa, mutta seuraava tulee kuulemma kotiompelimosta :) Kiitos hyvästä ideasta ja kiitos miehellesi, että suostuu blogiisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa jos miehesikin innostui! Toivottasti pääsen pian näkemään sinunkin tuotoksesti! (:

      Poista
  13. Mäkin ihastuin tuohon T-paitaan, tosi kivasti sommiteltu, kauniit värit ja siisti toteutus! Tuo kupruilu saumurilla oli mullakin ongelmana, kun yritin jotain paloista koostaa, pitää siis kokeilla tilkkujen kanssa säätää sitä diffiä. Mutta mites tuon käy pesussa, kun meillä ainakin tuppaa ne keltaiset tosi herkästi harmaantumaan, vaikka yritän pestä vain vaaleiden kanssa, onko sulla siihen jotain kikkaa, millä pysyy värit kirkkaina tuommoisessa vaatteessa, jossa on paljon kontrastia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiiä onko tämä nyt mikkään kikka, mutta oon laittanu vanishia aina matkaan ku tuota paitaa pesen (: Ei ainakaan vielä oo keltsi harmaantunu.

      Poista

Kiitos kommentistasi!