Isompaa

2.8.15


Meillä on vanhempi neitokainen venähtänyt kesän aikana ja paidat alkavat uhkaavasti olla liian pieniä. Oli alettava kaavoitus ja ompelupuuhiin, mutta omissa kaapeissa olleet kankaat eivät luonnollisestikaan inspiroineet alkuunkaan. Onnekseni pääsin tonkimaan ystävän jämäpaloja joista syntyi paita jos toinenkin omalle neidolleni.
Yhdistelemällä ystävän jämäkankaita omiin yksivärisiin tai raidallisiin trikoisiin syntyi melko värikästä päällepantavaa ensi syksyyn. Kaikki paidat on tehty jämäpalojen riittävyyden ehdoilla. Tässä muutamasta paidasta vielä sovituskuvaa.

Ruusukangas taipui paidaksi yhdessä Noshin vaaleanpunaisen trikoon kanssa. Yksityiskohtina mustaa pitsiä sekä yksi ruusu aplikoituna suoralla tikillä paidan helmaan.


Ruusuhuvi taipui leveähelmaiseksi paidaksi yhdessä oranssin trikoon, mustan pitsin sekä raitaisten resoreiden kanssa. Värittelin vielä muutaman kukan oranssilla ja mustalla tussilla niin etu- kuin takakappaleellakin.
Tämä pupu- trikoo taipui paidaksi yhdessä Noshin pallotrikoon sekä oranssien resoreiden kanssa.


Tästä paidasta ennustin jostain syystä täyttä fiaskoa jo leikkuu- vaiheessa. Valmiina paitana kuitenkin täytyy todeta että tämä on ehkä oma suosikkini kaikesta omituisuudestaan huolimatta.

Vielä täytyy kuositella neidolle uudessa koossa raglanhihainen peruspaidan kaava. Mutta eiköhän tällä paitasatsilla päästä jo hyvään alkuun (:

Saattaisit myös pitää

24 kommenttia

 1. Ei voi kuin ihailla jälleen kättesi töitä! (:

  VastaaPoista
 2. Mahtavia yhdistelyitä ja kasvunpyrähdyksiä! Miten siinä aina niin käy, että kaverin kankaat näyttävät aina paremmalta kuin omat? Annoskateutta toisessa muodossa :D

  VastaaPoista
 3. Kivan värikkäitä vaatteita! hienosti olet yhdistellyt jämiä, jotka eivät kuitenkaan näytä valmissa vaattessa jämältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja olen itsekin yllättynyt kuinka hyviä yhdistelmiä sain aikaiseksi (:

   Poista
 4. Kiitokset ihanasta inspiraatiopostauksesta! Kyllä minunkin on nyt vaan otettava ne jämäpalat käyttöön, nämä sinun yhdistelmät ovat niin kauniita. Tyttösellä onkin nyt syksyksi pirteitä paitoja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! jämäpaloista saa ihmeitä aikaiseksi! Tai vähintäänkin hyvin erilaisia vaatteita (:

   Poista
 5. Kyllä noilla kelpaa ayksyyn startata. Kauniita paitoja!

  VastaaPoista
 6. Vau kuinka kauniita ja yksilöllisiä paitoja.

  VastaaPoista
 7. Vau kuinka kauniita ja yksilöllisiä paitoja.

  VastaaPoista
 8. Oikein kivoja :) Minäkin harrastan aika paljon tuollaista "kikkailua" kun kangasta ei ole riittävästi :) Saa kivasti ilmettä paitaan vähällä vaivalla kun laittaa esim. yläosaan eri kangasta ja usein teen leikkauksen vaikkapa yksiväriseen vaatteeseen niin heti on kivemman näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuosikikkailuilla ja erilaisilla leikkauksilla saa kyllä ihmeitä aikaan (: Ja ainakin ompelu on joka kerta hiukan erilaista :D

   Poista
 9. Onpas mahtava satsi kivoja paitoja!

  VastaaPoista
 10. Hyvin yhdistelty! Mun suosikki on kans toi alin, hauska :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!