Väsynyttä

23.11.15

Tämä kuva kuvastaa hyvin koko meidän perheen tämänhetkistä olotilaa. Neidot aloittivat tänä syksynä uudessa hoidossa ja me ollaan ilmeisesti sen kunniaksi sairastettu oikein urakalla koko syksy. Ehjiä hoitoviikkoja on kertynyt kuluneen syksyn aikana kolme ja nyt meidän nuorempi neitokainen on ollut jo yli viikon kuumeessa yhtä putkea. Tässä on jouduttu miehen kanssa vuorotellen jäämään kotiin neitosen kanssa. Seurauksena luonnollisesti se, että molemmilla tuhottomasti rästiinjääneitä koulutunteja sekä tehtäviä ennen kiireisten tenttiviikkojen alkua. Voin sanoa, että väsyttää. Onneksi meidän kuumepotilas on tänään ollut jo kokonaisen päivän kuumeeton (:

Meidän neidon piristykseksi, ja oman mökkihöperyyteni välttämiseksi, ompelin neidolle jo viimeviikolla satsin yöpukuja.

Yökkärit ommeltu "Mix and Match" -teemalla. Omaksi kauhukseni olen väillä neuroottinen jopa yöpukujen yhteensopivuudesta, joten näin säästän omia silmiäni ;)

Setin päätähtenä toimi Paapiin ihastuttava kisukuosi, jonka neito itse valkkasi toissa viikolla käsityömessuilta. Setin valmistus alkoikin ompelemalla kisukankaasta ensimmäinen paita. Loput kaksi paitaa suunnittelin kuosista inspiroituneena.


Toinen yöpaita syntyi Noshin harmaasta trikoosta.  Tikkailin paidan etukappaleelle suoralla ompeleella kuosista löytyvän kisuperheen.

Kolmanteen paitaan tein suuren kisun silitysarkeilla. Jotta musta kisu erottuisi hiukan paremmin raitaisesta taustastaan, piirtelin sille ääriviivat uudella harmaalla kangastussillani. 


Ostin käsityömessuilta itselleni tämän Derwentin tussisetin. Siihen kuului viisi eri tussia, muutama eri harmaa, musta sekä valkoinen. Ensimmäistä kertaa löysin näin ohutpäiset tussit kankaan piirtoa varten! Ja ainakin testailujen perusteella toimivat. 


Resorivarastoni eivät ole tällähetkellä kauhean mittavat ja ongelmaksi meinasikin muodostua sopivien resoreiden löytyminen. Lopulta totesin, että tämä valko-harmaa raitaresori passaa aivan kivasti kaikkiin vaatekappaleisiin.



Ihana oli lukea Nosh-lahjakorttiarvonnan yhteydessä teidän kaikkien kommentteja liittyen jouluun ♥ Tällä hetkellä oma joulumieli on väliaikaisesti hukassa, sillä ennen joululomaa on selätettävä vielä aika monta harjoitusta ja tenttiä koulun saralla. Onneksi pientä piristystä tuo ensi viikonloppuna järjestettävät lanit. Joululahjat meillä ostetaan tänä vuonna suosiolla kaupasta sillä kaikkeen ei nyt rahkeet riitä. Josko sitä laneille tyytyisi ompelemaan jotakin ihan vain itselleen. Katsotaan kuinka käy (:


Saattaisit myös pitää

29 kommenttia

  1. Ai tuo on sun väsynyttä... Niin no kyllähän minäkin sain yks päivä aikaiseksi toistakymmentä pikkuista joulupussia ja neidin verhot valmiiksi, vihdoin. Jotta suoraommel suorassa saumassa ainakin jotenkin luonnistuu...😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta verhojen ompelu onkin erityisen tuskaisaa ihan aina. Että hatunnosto sille, että oot saanu sellasen hoidettua ;) Itse en saa hoidettua verho-ompeluita edes pirteänä :D

      Poista
  2. Voi että, nuo sairastelut on niin kurjia :( ja koulu kun ei oikein anna armoa (muistissa on vieläkin).
    Mutta kisusetti on vallan ihana! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo koulu ei kyllä välillä tunne armoa ja asiat on vain osattava jotta pärjää :/ mutta onneksi edes välillä ehtii hiukan rentoutua ja ehkä ommellakin. Ja toivottavasti tosiaan sairastelu hellittäisi edes hetkeksi (:

      Poista
  3. Tosi kivoja yökkäreitä! Ja kurjaa tuo sairastelu... Millä kaavalla olet tehnyt yökkäreitä? Pitäisi kanssa tehtailla muutamat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä tämä sairastelu sais meidän osalta jo riittää.. sen verta paljon on nyt ollut tautia.

      Oon piirtäny ite tytöille sopivat paita ja housukaavat ja nämä on samoilla kaavoilla tehty. Vähän vain lisäsin väljyyttä molempiin (: hyvä lähtökohta housuille esim. vois olla jotku ottobren lasten leggarit joista vähän leventäis lahkeita..? Ja paitaan passaa varmasti ihan joku perus paitakaava (:

      Poista
  4. Ihania! Malttaako noita muka pelkästään yökäytössä pitää..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä aika somia (: ja kun neidolla ei ole muita yökkäreitä niin ainakin me nähdään näitä usein :D yleensä meillä myös sunnuntait vietetään yöpuvuissa (:

      Poista
  5. Upeat yökkärit! :)
    Voi kun tuo isomman "tykkään näistä kauhtuneimmista vaatteista mitä kaapistani löydän ja pidän niitä sinun tekemiä sitten kun nämä on kulutettu puhki" vaihe menee ohi. Hämmentävää.. Tosin ehkä lapsi suojelee äidin muutenkin ohutta rahapussia kangastilauksilta ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! (:

      Ja onhan se ihanaa, että noin ajattelee ädin kukkaroa ;) Toivotaan kuitenkin, että äidinkin ompelukset pääsevät käyttöön (:

      Poista
  6. On kyllä hieno kokoelma yökkäreitä! Ja värit passaa oikein kivasti yhteen. Välillä tuntuu, että meidän neidin vaatekaappi pitäisi olla tällaisia yhteensopivia vaatteita täynnä, kun hän itse haluaa vaatteet aina valita ja harvemmin ne yhteen sitten sopii. Ja eihän sitä nyt aamuisin jaksa tapella siitä sopiiko vaatteet yhteen vai ei. Tsemppiä tentteihin teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! (:

      Ja juu välillä mietin myös, että tekisi päivävaatteetkin mix and match -periaatteella.. Mutta toisaalta onhan se ihan hauska katsella kuinka nuo kirmaa välillä jos jonkinmoisissa kuosi ja väriyhdistelmissä :D

      Poista
  7. Suloisia yövaatteita! :) Toivottavasti saatte olla loppu vuoden terveinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kipeinä ollaan taas :/ Mutta toivottavasti loppuviikko menisi jo paremmin.

      Poista
  8. Upea setti yökkäreitä! Eipähän tarvitse arpoa ja etsiä juuri sitä yhtä yökkäriin kuuluvaa osaa, kun kaikki käyvät täydellisesti yhteen:) Kiitos tuosta tussivinkistä, täytyy laittaa ostoslistalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos (: Näin viikon käytön perusteella voisin todeta että neiti tarvisi toisen samanmoisen satsin kaappiinsa :D Sen verran tiuhaa tahtia ollaan saatu pestä yökkäripyykkiä :D

      Poista
  9. Aivan mahtava setti yökkäreitä! Meidän Pikkusiskokin ihastuisi noihin kissoihin ikihyviksi. :)

    VastaaPoista
  10. Voi, miten kauniita pyjamia! Luulisi unen maistuvan ja näkyvän kauniita unia :)

    VastaaPoista
  11. Heips!
    Voitko laittaa parin pesun jälkeen tietoa noista tusseista, että pysyykö vai haalistuuko? :)

    VastaaPoista
  12. Ihanat kisut ❤ . Mäkin hypisteli Tampereen messuilla niitä mutta sinne jäivät. Harmi. Hienot aplikoinnit oot myös tehnyt.

    VastaaPoista
  13. Ihania!
    Piti heti googletella nuo tussit, ja pari kauppaa löysinkin missä myydään.
    Mutta verkkokaupoissa ei mainita mitään että ne olis kangas tusseja.
    Kiinnitätkö tuon tussin silittämällä vai annat vain kuivua?
    Ja pesutuloksia kaipaan myös, että pysyykö väri pitempään :)

    t. Maimyx

    VastaaPoista
  14. Suloisia kissoja herttaisen värisissä yöpuvuissa. Tosi kurjaa, että olette sairastelleet :(. Ei ihmekään, jos väsyttää. Toivottavasti taudit jättävät teidät rauhaan ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 pari viime viikkoa on onneksi ollut jo kuumeetonta (:

      Poista
  15. Hei sinä varmaan osaisitkertoa mitkä langan kireyden säädöt pitää olla singer saumurissa? Meinaa itku tulla kun ei onnistu se minulta kun kanlaat ompelee yhteen ja kääntää oikeinpäin tikki on todella löysää ja ruman näköistä! Olisi ihanaa jos auttaisit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apuva! Itehän ompelen saumurilla niin että kaikki asetukset on aina nelosella. Säätelen vain diffillä sitten sen ettei sauma kupruile. Oon ollu siitä onnellisessa asemassa ettei saumuria tarvi säätää :/

      Mutta hei! Jos oot ostanu saumurin jostain liikkeestä niin varmasti sielä neuvoisivat mitkä säädöt olis hyvät (:

      Poista
  16. Ihania yökkäreitä! Minäkin tykkäisin käyttää pojalla kivoja yökkäreitä, mutta sitten pihistelen ja ostan kirpparilta mitä sattuu löytymään ajatuksella että eihän sitä yöllä kukaan kato..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän niin ton tunteen! Meillä vietetään viikonloppuisin aikaa aika paljon noissa yökkäreissä niin ei sitten haittaa jos joku vieras sattuu piipahtamaan kylässä ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!