Päällystyshommia

12.9.12

Syksyhän se sieltä nyt sitte tuli.. Olin jotenki aatellu, että kaikki ois valmiina meijän syksyyn ku vanhemmalla on välikausipuku ja nuoremman voi pukasta viime syksynä tehtyyn oranssiin haalariin. Eihän se nyt ihan niin mennykkään. Nuorempi on kasvanu nopeampaa tahtia ku vanhempi lapsonen vauva-aikana ja olin jotenki aatellu, että 68senttinen puku on sille aivan soppeli näin syksyllä. Karmea totuus paljastuki sitte ku oltiin ulos lähössä ja puin neitosen haalariin: tuskasen iso. Se ulkoilu mentiin sillä isolla puvulla ku oltiin se kerrran jo päälle puettu, mutta jotaki sopivampaa piti kuitenki neitille keksiä. Ensimmäistä oottaessa saatiin siskolta tummansininen hyvin käytetty (ollu viidellä lapsella ennen meijän perhettä) vanupuku, joka oli jo ihan pesunukkanen. Haalarin tummansininen värikään ei oikein miellyttäny, mutta koska haalari oli ehjä ja tosi lämmin niin käytettiin sitä vanhemmallaki muksulla hetken aikaa heti syntymän jälkeen. Nyt sitte hoksasin, että sen käyttöikäähän voi jatkaa päällystämällä sen vain uuella kankaalla! (:

Haalari ennen päällystystä:Haalari jälkeen päällystyksen:


Päällystys suju yllättävä kyllä ongelmitta ja oli jopa aika helppoa (: Piirtelin vain summittaiset kaavat puvun mukaan ja istutin yhteen ommellut kangaspalaset vanhan haalarin päälle. Päällystyksen lisäksi tein samalla pukuun uuden hupun kun alkuperäinen huppu oli niin pientä kokoa, ettei sen alle mahtunut edes pipo. Samalla vaivalla vaihdoin vanhan vetoketjun myös uuteen.Haalarille kaveriksi tein vielä pipon, töppöset ja rukkaset samasta kankaasta millä vuoritin haalarin hupun ja kääntölahkeet. Aika soma setti eikä vieny edes hirveästi aikaa (:

Pipon tekoon ohjetta katsoin täältä ja töppösten kaavaksi purkasin vanhan töppösen. Rukkanen nyt ei hirveästi kaavoja tarvinnut (: senkun summissa vähän leikkasi kangasta. Haalarin ihana Lillestoffin viidakkokangas on tilattu Royal-tuotteesta ja ruskea/oranssiraitainen velour on ostettu aikoinaan Kouvolan Outlet-kangasmyymälästä. Metrin pätkä tuota velouria maksoi vain 3,50€. Eipä se kummoisen laatuista ole, mutta tällaisiin pieniin ompeluksiin aivan hyvä kangas (:

Puku pääsi heti tänään käyttöön kun suuntasimme neidin kolmekuukautisneuvolaan. Piikit kärsittiin kunnialla pienten itkujen säestämänä ja kotimatkalla oli hyvä nukahtaa vaunuihin (:Saattaisit myös pitää

8 kommenttia

 1. Mahtava tuunaus! Ei samaksi haalariksi tunnistaisi jos ei tietäisi.
  Ekaa kertaa blogiisi eksyin ja ihastuin heti. Lukijaksikin piti heti liittyä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa! (: Ensimmäinen lukija joka ei ole sukua tai hyvä kaveri :D Melkeinpä juhlan paikka (: !

   Poista
 2. sie oot taitava! supermamma täytyy sanoa :)
  t. J-kummi

  VastaaPoista
 3. Aivan upeasti tuunattu, niin ihana! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itekki (kerranki :D ) tosi tyytyväinen. Ja ehkä ihaninta on, että nyt tuo kauan kestäny haalari on käyttökelponen vielä pitkään (:

   Poista
 4. Ihana blogi sulla! Tosi upeita lastenvaatteita, vautsivau! Oon Iiriksen kaveri Miia, Iikku näytti mulle tän sun blogin ja sait musta heti vakkarilukijan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa kuuluisa Miia :D Muutaman kerran oot saattanu Iiriksen jutuissa piipahtaa (: Ihanaa kun sain lukijan! (:

   Poista

Kiitos kommentistasi!