Nahkatossuja

31.7.14

Meillä on syksyllä edessä melkonen elämänmuutos, minä palaan kokopäiväisesti koulunpenkille ja neitokaiset aloittavat päiväkotiuransa. Siispä neitokaiset tarvitsivat tossut.

Netistä erilaisia tossukaavoja tutkittuani päädyin lopulta Marjan ateljeen tossukaavaan. Mukavan simppeli ja helppo ommella ja toteuttaa.

Molemmat neitokaiset saivat esittää kuvatoiveen tossuihin. Vanhempi neitokainen tahtoi ehdottomasti dinon.

Nuorempi puolestaan toivoi omiinsa pupuja. Tosin toive ehti poukkoilla norsun, pupun ja ketun välillä riippuen hetkestä..

Yllätyin kuinka helposti ja nopeasti tällaiset nahkaiset tossut sai tehtyä! Ilo vaihtui kyllä melko nopeasti myös harmistukseksi sillä olin onnistunut valitsemaan liian suuret koot tossuihin. Siispä nuoremman neitokaisen tossut siirtyivät vanhemmalle ja nuorempi neitokainen oli jälleen vailla tossuja.


Episodista päästiin kun ommeltiin nuoremmalle neitokaiselle uudet puputossut pienemmässä koossa.Molemmat neitokaiset tyytyväisiä.


Itsekkin olen sillä tossut istuvat hyvin ja lasten liikkuminen ne jalassa vaikuttaa helpolta.

Urakka ei kuitenkaan päättynyt vielä näiden kolmansienkaan tossujen jälkeen. Vanhempi neitokainen kulkee tanssitunneilla ja koin fiksummaksi tehdä sinne omansa.
Syntyi vielä nämä kisutossut.

Kaikkien tossujen pohjassa nahka väärinpäin, jotta tossut eivät olisi liukkaat.


Nahkapalaset olen hankkinut sieltä ja täältä. Osa on kirpparilta löytyneitä purettuja vaatteita ja osa saatuja mallitilkkuja. Kirkkaan väristen nahkojen metsästys osoittautui melkoiseksi haasteeksi ja siksi lähes kaikki tossut ovat suurimmaksi osaksi mustaa nahkaa.
Josko nyt riittäis tossujen ompelu hetkeksi..


Saattaisit myös pitää

13 kommenttia

 1. Kyllä sinä vain olet aikamoinen taituri! Tartut mihin tahansa, niin siitä syntyy unelmaihania juttuja. Tänään just emmin Itäkeskuksen palalaarilla, jossa oli nahkaa myynnissä. Sitähän olisi voinut hankkia juuri tähän tarkoitukseen. Tai sitten jätän suosiolla tämän jutun taitavimmille.

  VastaaPoista
 2. Iiihanat tossut! Ajatuksena näiden ompelu tuntuu hirmuisen vaikealta, vaikkei sitä ilmeisesti käytännössä olekaan. Jospa sitä uskaltaisi vielä joskus kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömän hienoja tossuja!

  VastaaPoista
 4. Kivat tossut! Tuo kaava on varmaan vähän reilun kokoinen, tein meidän pojalle viime syksynä sillä tossut ja nekin olivat liian suuret.

  VastaaPoista
 5. Ihania tossuja! Tekee mieli kokeilla tuota kaavaa itsekin.

  VastaaPoista
 6. On kyllä aivan ihania :) Kyllä noilla kelpaa tassutella :)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Ihan huippuihania! <3 niin ihmeellisen taitava olet kyllä, oli sitten kyseessä vaate, pipo, laukku taikka tossut, niin aina tulee hienoa! :)

  VastaaPoista
 9. Nää on NIIN hienoja <3 pitäs iteki katella kirpparilta nahkoja kun meinaa omat varastot olla jo aika tyhjät. Minusta tuo kaava oli reilu kun sitä joskus mittailin ja kokeilin.

  VastaaPoista
 10. Vau! Ei tullut mieleenkään että myös tossuja voisi ommella itse! Nyt on sellainen olo että pakko kokeilla :D ihania!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!