Pöksyjä

23.2.15

Jostain syystä housujen ompelu on mielestäni erityisen vastenmielistä puuhaa. Jo pelkkä housujen kaavoitus tuntuu aina mahdottomalta projektilta.. Meidän vanhempi neitokainen on venähtänyt taas melkoisesti pituutta ja lopulta oli pakko tarttua härkää sarvista ja ommella muutamat housut.
Housujen mallina sama vanha tuttu röyhelötaskuhousu joita olen jo parit pyöräyttänyt neitosille. Neitoset ja minäkin tykäävät istuvista housuista. Haaremit ja pussittavat housut ovat ehdoton nou-nou. Edellisiin housuihin verrattuna lisäsin yläosaan hiukan väljyyttä jotta näin talvella mahtuisivat sukkikset alle. Kankaina kaikissa joustocollege. Oranssi ja vihreä kangas Noshilta ja pinkin alkuperää en muista.


Isomman pieneksi jääneet housut siirtyvät nyt luonnollisesti nuoremmalle, mutta koska meillä harjoitellaan kuivaksi, sai nuorempikin parit uudet housut.

Perushousujen lisäksi vanhempi neitokainen tarvitsi farkut. Työnalle pääsi pinkki joustofarkku, jota tuunailin hiukan valkoisella kangasmaalilla.


Kaavana OBn 3/2013 'Summer Pull-One'. Tein koon 98 leveydellä ja koon 104 pituudella ja tuli aika passelit meidän muutoin 104cm kokoa käyttävälle neitoselle. Ohjeeesta poiketen laitoin vyötärökaitaleen sijasta vyötärölle resorin.Muutama silitystrassikin pääsi koristamaan etukappaleen valetaskuja sekä takataskuja.

Ukon mielestä pilasin hyvät housut tuon valkoisen kangasmaalin kanssa.. Itse en ole vielä päättänyt mitä mieltä olen.


Onneksi meillä lapset ovat tyytyväisiä kaikkiin vaatteisiin. Saa äitikin hiukan kokeilla :D

Me täällä vietetään sitä kauan kaivattua hiihtistä. Harmillisesti muksut aloittivat loman oksentamalla ja kaikenlainen lomatekeminen saa siirtyä hamaan tulevaisuuteen. Katsotaan ehtiikö tässä ommella ollenkaan.

Saattaisit myös pitää

6 kommenttia

 1. On kyllä hyvän mallinen tuo sun oma housukaavasi!! Ja ihana väri-trio! Vitsit miten paljon farkkuihin tulla ilmettä ja omanlaista asennettakin tuolla sun "maalailulla". Tykkään kaikista.

  VastaaPoista
 2. Onpa todella kivannäköisiä ja keväisiä housuja! Ja raikkaat värit! Tykkään erityisesti noista "maalifarkuista":)

  VastaaPoista
 3. Farkut on minusta ihan mahtavat tuon maalin kanssa! Tykkään tuosta röyhelötasku housumallista paljon, hyvät värit pöksyissä.

  VastaaPoista
 4. Ihania pöksyjä, nuo farkut erityisti aiva upeat. Pitänee kokeilla itsekin tuota samaa kaavaa ja tehdä isommalle pojalle farkut.

  VastaaPoista
 5. Sinun ompeluissa on kyllä kivoja jujuja :)
  Collareitten malli ja värisuora on kuin karkki, ihanat :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!