Reppu

4.1.16


Aloitin tämän vuoden ompelukset itseni haastamisella ja ompelin jo pitkään suunnitelmissa olleen repun itselleni. Ajatus repusta, sen mallista ja materiaaleista, on kypsynyt päässäni varmaan jo lähes vuoden ja nyt oli sopiva olo aloittaa itse toteutus.

Repun etu- ja takakappaleet on ommeltu vanhoista farkuista tilkkutyylillä yhdistäen. Uhrasin tähän yhdet omat ja yhdet siskon vanhat farkut. Saumat tikkasin päältä tikauslangalla. Paloja yhdistelin summissa kunnes suurinpiirtein sopivan kokoinen kappale oli valmiina. Lopuksi silitin vielä tukikankaan palojen taakse.


Etukappaleelle ompelin taskun. Taskun pohjakankaana on musta paksu markiisi johon ompelin siksakilla mummoni nypläämää pitsinauhaa. Tässäkohtaa harmittaa etten samalla ommellut väliin myös heijastinnauhaa.. Vetoketjun päälle ompelin "kehykset" nahasta. Samaa nahkaa löytyy myös repun sivuilta, pohjasta sekä läpästä. Nahka on peräisin vanhasta sohvasta. Läpän kiinnityshelat pelastin joskus vanhoista kengistäni.

Läpän alapintaan laitoin valkoista puuvillaa, mummoni vanhasta lakanasta, sekä valkoista pitsiä. Reunat kanttasin mustalla kanttinauhalla. Aikomukseni oli kantata farkusta tehdyllä kanttinauhalla, mutta kumpaakaan farkkua ei jäänyt niin pitkää suiroa, että tämä olisi ollut mahdollista.

Repun niskaan kiinnitin ripustuslenkin, jonka ompelin nahasta sekä valkoisesta pitsistä. Tähänkin olisin voinut huomatessani lisätä sitä heijastinnauhaa, mutta aina ei voi huomata kaikkea. 

Läppä, ripustuslenkki ja repunhihnat on tikattu repun takakappaleen yläreunaan. Moninkertaiset tikkaukset piilotin suorakaiteen mallisen nahkapalan alle. Hiukan meinasi ompelukoneella olla hankaluuksia ommella nelinkertaisen nahkan, remmin ja farkun yhdistelmää, mutta jotenkuten se siitäkin selvisi.

 Reppu on mallia säkki ja se kiristetään nauhakujaan pujotetun nauhan avulla kiinni.

Repun alareunassa olevat renkulat ovat myös eräistä vanhoista kengistäni. Ainoastaan repun kiristysnauha, hihnat ja hihnan kiristyshelat on ostettu uutena tähän projektiin. Kaikki muut materiaalit löytyivät kaapista.

Repun sisäpuolelta löytyy vielä tasku johon esikoiseni ompeli minulle ompelukoneellaan kuvion. 

Repusta löytyy siis minun ja pikkusiskoni farkut, mummoni nypläämät pitsit, ystävältä saadut nahkapalat sekä lapseni taiteilema sisätasku. Oikea hyvänmielen reppu!

Pitkästä aikaa tein ompeluksen jossa turahti tunti jos toinenkin. Välillä piti viettää aivan päivän pituisia taukoja sillä en ollut aivan varma miten seuraavaksi olisi hyvä jatkaa. Lopputuloksesta tuli onneksi hyvä (:

Saattaisit myös pitää

34 kommenttia

 1. Tämä on mieletön ja varmasti jokaisen ompelutunnin väärti!

  VastaaPoista
 2. Hieno reppu ja kekseliästä materiaalin uusiokäyttöä.
  Onko isot pitsit kuitenkin virkattu? Kantohihnanpitsi näyttäisi nyplätyltä, muut virkatuilta.
  M?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipa muuten olla, että isommat pitsit on virkattu. Oikein piti käydä lähempää tarkastelemassa ja näin nyt kyllä saattaa olla (:

   Poista
 3. Oi toi sisätasku sai hymyn tämän mamman huulille =). Ihana!!
  Koko reppu on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka ♥ Ja juu tuo sisätasku saa kyllä hymyn omillekki huulille (:

   Poista
 4. Mahtava, todellakin oikea hyvänmielen reppu! :) Ihastelen hienoa materiaalien uusiokäyttöä ja sun mahtavaa sommittelusilmää, sekä tietenkin ompelutaitoa. Itselläni ei moisia ole! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kun vaan ompeleen ;) Kärsivällisyyttä taidetaan tarvita enemmän kuin taitoa :D

   Poista
 5. Ihan mielettömän hieno!! Just tuollaiset ompelut on ne, mistä tulee niin voittajafiilis jälkeenpäin: on kuluttanut aikaa, harmaita aivosoluja ja sydäntä hommaan. Ylpeydellä saat tätä kantaa. Sanoinko jo että upee? :D ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Pitkästä aikaa kyllä sellanen ompelusta aiheutuva erittäin hyvä fiilis (:

   Poista
 6. Huippuhieno! Ja todella taitavasti toteutettu!!! =)

  VastaaPoista
 7. Huhhuh! En voi kuin ihailla, melkoinen projekti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu projekti oli kyllä pelottava ja siksi sitä tulikin tovi siirrettyä :P

   Poista
 8. Ihan mielettömän upea reppu! Miten kekseliäästi oletkin kaiken laittanut, eikä mitään ylimääräistä vain siksi, että olis enemmän jotain. Ja miten siististi tehty! Olet tosi taitava, onneksi satuin eksymään tänne blogiisi. Jatkan tutkiskelua muilta osin.

  VastaaPoista
 9. Upea! Tämä on reppu mun makuun.. :)

  VastaaPoista
 10. Wau! Hatun nosto jälleen!

  T. Maimyx

  VastaaPoista
 11. Todella hieno reppu! Selvästikin tarkkaan mietitty joka yksityiskohta ja niin siisti toteutus. Sisätasku ❤.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (: Ja tuo sisätasku on varmasti melko monen koulupäivän pelastus ♥

   Poista
 12. Todella hieno!!
  Monenmoista materiaalia on tuolla minunki jemmassa tolkuttomasti juuri tämäntyyppisiä projekteja varten, mutta ollut jo aika kauan.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen ;) Mutta kyllä se sopiva ajankohtakin toteutukseen varmasti lopulta löytyy kun on tarpeeksi kauan pyöritellyt materiaaleja säilössä ;)

   Poista
 13. Huh, miten upea reppu! Erittäin kauniit, arvokkaat ja tarkkaan mietityt yksityiskohdat! Pitsinnypläys on sellainen laji, jota haluan joskus kyllä opetella:)

  VastaaPoista
 14. Upea! Todella hieno! Ihanat, tarkkaan harkitut yksityiskohdat! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!