shortsihaalarit

9.5.16

Pääsin suunnittelemaan jokin aika sitten Koot.fi:n Katille tällaisen "Inca"-kuosin. Ainakin näin ensi hätään kuosia teetettiin mustavalkeana sekä tuollaisena hempeän kesäisenä. Suunnittelin kuosin sillä mielellä, että se sopisi niin aikuisille kuin lapsillekkin. Ensimmäisenä meidän perheessä oman osansa tästä kuosista saivat meidän neitoset. Uhkasin jo ukolle, että hänkin saa kuosista paidan..

Tein molemmille shortsihaalarit mukaillen Pinterestin kautta löytämääni haalarin ilmaiskaavaa. Luonnollisesti jonkin verran muutoksia mahtui mukaan.

Kaavasta poiketen tein lahkeiden taitteet päälipuolelle. Näyttävät mielestäni jotenkin ryhdikkäämmiltä näin.

Tämän lisäksi lisäsin lanteille nauhakujan. Epäonnekseni päädyin laittamaan kujaa varten sirkkarenkaat. Vaikka laitoin mielestäni paljon tukikangasta sirkkojen alle, onnistuin saamaan ne irti paikoiltaan heti kättelyssä. Tein jonkinmoisen paikkauksen korjatakseni tilanteen ja ompelin käsin renkaan ympäröivän kankaan kiinni renkaaseen. Ihan hauska yksityiskohtahan siitä lopulta tuli. Toivon, että ratkaisu kestää myös käytössä.
Tein molempien haalarit samalla 4-vuotiaille tarkoitetulla kaavalla. Vanhemman neidon versioon lisäsin vain selkäosaan jonkin verran pituutta.
Koulukiireet on nyt vihdoin selätetty ja kaikki kurssit tältä vuodelta suoritettu kunnialla loppuun. Jonkinmoinen ompelujumi on kuitenkin edelleen vaivannut viime aikoina, mutta eköhän se tästä piristy. Etenkin kun sain kutsun mukaan Villa&Villa-blogin hyväntekeväisyyshasteeseen:

Juuri nyt, haasteen tiimoilta, etsimme vähävaraisia perheitä, joiden lapsia voisimme ilahduttaa itsetehdyillä vaatteilla. Lapset saavat esittää tarkat toiveet vaatekappaleidensa suhteen. 27 taitavaa naista on lupautunut ompelemaan  perheille ja kuusi ihanaa kangaskauppaa on lähtenyt myös tähän haasteeseen mukaan  

• NAPPINJA • KOOT.FI  IKASYR  TYYNE-ESTERI  KÄPYNEN  PAAPII

Tarkempaa tietoa haasteesta voi lukea Minnan ja Jaanan blogista. Sieltä löytyvät tarkemmat ohjeet  hakuprosessista sekä mukaan lähteneistä ompelijoista. 

Kaikki yhteydenotot: villajavilla(at)gmail.com


Näihin tunnelmiin näin maanantai-iltana ;)

Saattaisit myös pitää

16 kommenttia

 1. Tännekin kommenttina, että ovat ihkupihkut :D. Pitääkin kokeilla tuota sinun niksiäsi, ei nimittäin meinannut mahtua tuo koko viime vuonnakaan. Mutta todellakin oli pidetty vaate viime kesänä. Tuo kuosi on kuanis, itsellenikin sitä kotiutui molemmissa väreissä. Taidan itselleni siitä ainakin t-paidan tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että tilasit Sanne tätä ♥ Maltan tuskin oottaa että näen mitä sie saat tästä aikaan (:

   Poista
 2. Täytyypäs laittaa tuo sirkkarengas vinkki muistiin, kangas on sievä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ja toivotaan että tää viritelmä nyt oikeasti kestää käytössä (:

   Poista
 3. Itekin olen tuon kaavan pinnannut. Meidän tyttö on nyt n.90cm pitkä niin olisi kiva kuulla, että onko teidän pienempi kuinka pitkä niin tietäisi suunnilleen, minkälaista mitoitusta kaava on :) Kivat haalarit olet kyllä ommellut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän nuorempi oli äsken mitatessa 101 cm eli ehkä hiukkasen kannattaa kaavaa lyhentää. Ellei sitten teillä olla kovin pitkäselkäistä sorttia (:

   Poista
 4. Onpas kivat shortsihaalarit! Nyt kelpaa kesäpäiviä odotella.

  VastaaPoista
 5. Ihanat haalarit! Mulla on tässä sama kaava printattuna, ja rupesin miettimään tuota saumanvara-asiaa. Ohjeesta ei oikein ilmene löytyykö kaavasta saumanvarat valmiina. Lisäsitkö sinä jotain mittoihin? Toinen juttu nuo reunahuolittelut, käytitkö kaistaleita vai ihan vaan taitoksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin saumavarat vain sortsien yläosaan ja paidan helmaan. Muutoin tein ilman saumavaroja. Hihat vedin vain rullapäärmeellä ja muutoin hihansuut taitoin ja tikkasin kaksoisneulalla. Lahkeet tuossa kaavassa on mielestäni todella pitkät ja ne taitoinkin useampaan kertaan ja päälipuolelle lahkeita.

   Oliko apua? (:

   Poista
  2. joo kiitos :D leikkasin nyt kankaat valmiiksi, katsotaan mitä mun mitoilla tulee tuolle rimpulalle!

   Poista
 6. Ihanat kesä haalarit! Pakko tätä oli hamstrata itsellekin molemmissa väreissä :)

  VastaaPoista
 7. Kiva kuosi ja ihanat haalarit! :) Meinasinkin kysyä, että miten nuo nyörin aukot on tehty... hyvin paikattu tilanne. Tosi kiva idea ja hieno yksityiskohta.

  VastaaPoista
 8. Ihanan kesäiset haalarit! Todella kiva ja onnistunut kuosi :).

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!