paitoja

30.7.16

Meidän vanhempi neitokainen on jotenkin kummallisesti päässyt venähtämään tässä kesän aikana ja tarvitsee syksyksi kokoa suurempia vaatteita. Tällä kertaa minulla oli jo valmiiksi suuret suunnitelmat neidon vaatteiden varalla. Ajoin nimittäin tehdä kaikki vaatteet mix and match- periaatteella. Tällä välttyisin ainaiselta tuskailulta sen kanssa kun mikään neitojen vaatteista ei soinnu yhteen. 

Tässä kesän aikana olen kuitenkin pohtinut paljon sitä kuinka ihanaa on kun meidän molemmat neidot laittavat vielä päällensä mitä vain. Ja vaikka kaikki ei aina soinnu niin hyvin yhteen niin haittaako se niin kauheasti? Etenkin kun kyse on neljä ja viisi -vuotiaista neitosista. Päädyin lopulta siihen, että ommellaan ihan fiiliksen ja neidon toiveiden mukaan uusia vaatteita.

Näin alkuun syntyi neljä paitaa koossa 116 cm. Ensimmäisen paidan tein Nappinjalle suunnittelemastani raporttikankaasta. Yhdistin raportin Käpysen ihanaan betonirumpuun.
Hiharesorit eri paria, toinen mustavalkoista raitaa ja toinen musta. Ja ihan vain siksi, että tilkkulaatikosta sattui löytymään sopivat resoripätkät juuri näin.
Seuraavaksi syntyi tilkkulaatikon antimista mustavalkoinen palapaita keltaisin tehostein.
Takakappale, hihat ja etukappale ovat kaikki aivan erilaisia. Yllättävän harmooninen kokonaisuus silti.
Etukappaleelle ompelin vielä taskun. Hiukan turha koriste ehkä, mutta mielestäni kruunaa kokonaisuuden.
Tässä paidassa yhdistyvät Koot.fi kaupasta tilattu mangon värinen trikoo sekä Verson puodin öhöhm ehkäpä Kumpu..? Neiti valitsi itse resoreiden väriksi tuollaisen kauniin turkoosin.

Etukappaleelle tikkailin alike- ompelutekniikalla sydämen. Tämä paita taitaa olla oma suosikkini.


Neito halusi jättää tämän paidan "kuvauksissamme" viimeiseksi sillä tämä on hänen suosikkinsa. Pehmiän ruusut kohtasivat pinkit raidat. Resorit valkkasi taas neiti ja tällä kertaa päädyttiin okran sävyyn.
 
Tässä paidassa vain etukappale on ruusua. Muutoin paita on raitaa.
Kesä on mennyt enemmän ja vähemmän neitosten vaatekaappien sisällön läpikäymisessä. Nyt on suurinpiirtein saatu siirrettyä nuoremman kaapista kaikki pienet pois ja vanhemman neidon kaapista vaatteet nuoremmalle. Seuraavaksi tehtävälistalla on vanhemman neidon kaapin täydennystä sekä pienten vaatteiden "hävitys". Kirpparipöydän varaaminen alkaa olla ajankohtaista (:

Saattaisit myös pitää

10 kommenttia

 1. Ihania väriläiskiä! Oppisinpa itse yhdistelemään yhtä kivasti kankaita ja värejä :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa väriterapiaa ja kaikki sopii niin hyvin yhteen. Kyllä sitä kerkiää olla mitchmatch vielä myöhemminkin. Ja ei tule näitä muilla vastaan �� T. Sanne

  VastaaPoista
 3. Niin ihania kaikki, huhhuh! 💕 Sulla on kyllä silmää kankaiden yhdistelyyn, itse tulee käytettyä liian usein vaan yhtä kangasta per vaate. Tuo alikeommeltu sydän, ootko tilannut kiinni kaikki vaakatasoon menevät suikaleet? Näyttää kivalta, täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
 4. Taas tätä mahtavaa väri-ilottelua. Erityisesti tykkään noista tilkkupaidoista. Niin hauskaa kuosien ja kankaiden yhdistelyä. Alikeompelusydän iskee varmaan vaikka minkä ikäiseen neitoon. Tyylikäs! :)

  VastaaPoista
 5. Kaikkihan ne on ihania! Pitäisikin rohkeammin käyttää värejä ja hyödyntää tilkut tuolla tavalla.

  VastaaPoista
 6. Ihanat raikkaat paidat! Ja ihanaa, kun lapsi on päässyt itse valitsemaan resoreita ja osallistumaan vaatteen tekoon. Sulla on aivan pettämätön silmä yhdistelmien kanssa! Näyttää aika kivasti siirtyneen tyttärellekin ;)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania! Tuota tyyliä pitäisi itsekkin enemmän käyttää. Tuo tilkkupaita on aivan huippu! Saa upotettua ne pienimmätkin palaset. =)

  VastaaPoista
 8. Ihania taas kerran! Laita pliis pienet vaatteet myyntiin jonnekin fb-kirppikselle! ;)

  VastaaPoista
 9. Sulla on kyllä tosi hyvä silmä kuosien ja värien yhdistelemiseen. Kivoja paitoja kaikki!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!