Miehelleni

22.2.13Innoissani päätin tehdä miehelleni paidan. Mieheni ei ollut alkuunkaan niin innoissan. Mielessäni oli mielestäni upea idea, mutta kaikissa koesovituksissa mies mumisi epävarmana: "Joo-o jooo-o, kai tästä hyvä tulee. Ja minusta kyllä tuli! Onneksi olen niin armollinen, että annan miehelle viikkon armonaikaa tottua paitaan. Ja jos ei totu, niin sitten lähetän sen pikkuveljelle. Että niin kerta!


Ja koska mieheni pelkää värejä enemmän kuin kuolemaa, on paita tyylikäästi musta pienillä keltaisilla tehosteilla. Eteen taiteilin vetoketjun ja olalle armeijahenkiset "nappiläpyskät".


Vetoketjun ideana oli, että sitä voi pitää myös pieneltä matkalta auki.

 Yksivärisyyden vuoksi takakappale näytti hiukan tylsältä ja päädyin ompelemaan taakse "valeliitokset". Mikä ikinä lienekään virallinen nimitys moisille.


Paidan musta college Kangastukusta, yläosan vuorena oleva keltainen tähtikangas aikanaan Royal-tuotteelta ja mustat resorit Kestovaippakaupasta. Keltaiset napit olalla sekä vetoketju paikallisesta nappipuodista.P.S Miehi kun sanoi että minua on vaikea kuvata niin katsokaas sitten näitä. Kamera ei perässä meinannut pysyä kun toinen viuhtoi niin lujaa.Saattaisit myös pitää

46 kommenttia

 1. aivan huippu paita ja miehen poseeraukset valloittavia. Mikäs siinä onkaan väännellessä, kun mielettömän hieno paita päällä. Onnistunut ompelus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teknisesti paita ainakin onnistui hyvin (: Ja taitaa tuo mies paidalle jo ruveta lämpiämään ;)

   Poista
 2. Hieno paita. Ei tuo mies kyllä yhtään värejä pelkäävältä näytä ja mä tiedän miltä sellainen mies näyttää, kun asun moisen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vain kuinka kauan sain suostutella sitä ostamaan nuo keltaiset housut ;)

   Poista
 3. Hieno paita! Ja mahtavat kuvat, pisti hymyilyttämään! :D

  VastaaPoista
 4. No on se kumma, jos ei tuosta tykkää, ihan älyttömän hieno paita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä aina vähän kestää tottua minun "erikoisiin" ratkaisuihin (:

   Poista
 5. Tosi kiva! Munkin mies on tosi epäluuloinen kaikkien ompelusten suhteen. Jos kysyn, että ompelisinko sulle paidan. Niin saan vastaukseksi "Ai lastenkankaistako?" No joo. Käyttämättä on jääneet mun harvat ompelukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan selkeästi olet kohtalotoveri. Ärsyttää kun kyllähän sitä ompelisi, jos toiselle vain kelpaisi (:

   Poista
 6. Hieno tuli! Kuvien perasteella myös näyttää, ettei käyttäjältä puutu rohkeutta käyttää epävaltavirtavaatteita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika arka mies on ollut, mutta parhaani mukaan olen yrittänyt rohkaista ;)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Ja tässä oli vain muutama nuista miehen "poseerauksista" :D

   Poista
 8. Hieno paita ja mahtavat kuvat! Paidassa on tosi kivoja yksityiskohtia! :)

  VastaaPoista
 9. Hieno on! Mä en uskalla itselleni, saatika miehelleni ommella mitään. Lapsille on niin helppoa ja turvallista ommella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsille on kyllä paljon helpompi tehdä kaikkea (: Itselle nykyään uskallan jo jotain tehdäkin, mutta miehelle teossa on aina melko suuri jännitysmomentti, että kelpaavatko vaatteet :D

   Poista
 10. Hieno paita! Kuvista päätellen saajakin taitaa vähän tykätä. :) Meillä ei keltaiset housut menisi miehelle päälle koskaan, kaiken täytyy olla mustaa tai korkeintaan sinistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tavattiin niin vaatekaapissa ei ollut mitään muuta kuin mustaa. Nyt viiden vuoden yhdessäolon jälkeen sinne on eksynyt jo nuo keltaiset ja yhdet oranssitkin housut ;)

   Poista
 11. Tosi mahtava paita ja sopii kyllä miehellesi tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! (: Kyllä mieskin päivän mutustelun jälkeen kehui jo pitävänsä paidasta.

   Poista
 12. Tosi hieno paita. Mustan ja keltaisen liittoon täydellinen! Kiva malli paidassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paidan malli minustakin onnistunut. Harmi kun en siitä kaavaa piirrellyt samalla :/

   Poista
 13. Voi hauskuus miten mainiot kuvat! Ja paita on tosi kiva. Meilläkin isäntä tuntuu olevan kovin värikammoinen, tämä oli nerokas idea ujuttaa vähän väriä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienetki värilliset yksityiskohdat piristää vaatteita kummasti (:

   Poista
 14. Hieno pusero! Tosi kiva blogi, ensimmäistä kertaa täällä ja tykästyin kovasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykästyit (: ja toivottavasti vierailet toistekin.

   Poista
 15. Hieno ja katu-uskottava. Rohkea veto tehdä miehelle, kun yleensä ovat niin kriittisiä ja sitten kun on nähnyt vaivaa ja tehnyt huolella niin riski loukkaantua on melkoinen. Jos nimittäin vastaanotto on laimea tai jopa kielteinen. Tuosta ei kyllä kukaan voi urputtaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä paitaa tehdessä tuli muutamakerta jo hiukan loukkaannuttuakin ja täytyy sanoa että en taas ihan heti tuolle ryökäleelle ole mitään ompelemassa :D

   Poista
 16. Onpa hieno! Meillä mies suostuu laittaan päälleen vaan mun tekemän MUSTAN pipon! :D Heh. Mutta hei, miten teit tuon "valeliitoksen" tuonne takakappaleelle? Se on tosi hieno yksityiskohta! Jos siis takakappaleen olet tehnyt yhdestä kappaleesta ja vaan koristeeksi tuon sauman selkään, niinkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet tuppaavat olemaan kranttuja ;D

   Takakappale on yhtenäinen ja valeliitoksen tein niin, että käänsin sentin verran kangasta päällekkäin ja ompelin. Takakappale oli luonnollisesti tämän käännöksen verran pidempi kuin etukappale. Toivottavasti sait selvää (:

   Poista
 17. On kyllä hieno paita :)

  Itsellä on aina pieni epäilys miehelle ompelemisessa tai neuloessa. Joten eipä juuri tule edes tehtyä! Ei viitsi nähdä vaivaa jos lopputulos ei miellytä. Mieskin kun pyytää yleensä vain perus villasukkia tai sitten jotain niin rasittavaa kuin kotelo Leathermannille :) Eipä ole tullut sukkia lukuunottamatta tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ja kyllähän tuo miehelle ompelu on melko askarruttavaa kun koskaan ei voi tietää mitä saaja tuumaa. Tästä paidasta alan olla nyt jo sen verran toipunut, että uskaltaudun kohta taas jo ompelemaan miehelle jotain uuttakin ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!