Pienoinen kuvankäsittely ohje

9.5.13

Joku aika sitten tein Ommellinen- blogin Liisan pyynnöstä pienen kuvallisen ohjeen siitä miten Gimpillä voi irrottaa vaatteen taustastaan ja saada helposti varjon. Kuvien erilaisia käsittely- ja muokkaustapoja on varmasti lähes yhtä monta kuin tekijöitä. Alla olevassa ohjeessa olen tehnyt asian samoin kuin se minulle koulussa Photoshopilla on opetettu. 

Ohje on tehty pääsiäisen aikoihin joskus yön tunteina, joten kirjoitusvirheitä saattaa olla. Toivottavasti ohje voi olla jollekkin avuksi! 


Toivottavasti onnistuneita muokkaushetkiä! (:


Saattaisit myös pitää

22 kommenttia

 1. Itse oon käyttänyt kuvan irrottamiseen niit ihmesaksia kun ne osaavat itse seurata sitä reunaa. Mutta kiitos ohjeesta, tästä on varmasti monelle apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii enemmän ku hyvin sillä! Etenki blogitarkotukseen, mutta jos tekee kuvien irrotusta johonkin tarkempaan niin ei sen jälki yksinkertasesti riitä (:

   Poista
 2. Miksi kaikki käyttää Gimppiä :D Kokeilin tuota muutaman kerran mutta taidan edelleen jatkaa tuolla Photoshopilla :)) Meistä ei tullut kavereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis itsehän käytän Photaria. Tein tämän ohjeen Gimpille kun sen saa jokainen haettua ilmaiseksi (:

   Poista
 3. Mä käytän kanssa tuota Gimpiä, Photoshopista ei ole kokemusta. Teen tosin ihan eri tavalla tuon irtileikkauksen ja varjostuksen. Onnistuu näemmä monella tapaa.

  Ihana blogi sinulla! Meinasin lukijaksi liittyä, mutta se palkki ei näy mistä klikkaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi ettei täpykkä näkynyt :/ Toivottavasti eksyt toistekin ja silloin onnistuu (:

   Poista
 4. Miksihän mun aiempi kommentti ei näy? Kummallista. No mutta siis kiitos ohjeesta. Ekaa kertaa kokeilin tällasta ja onnistui hetkisen kuluttua.. vähän aikaa sai kyllä opetella. tiedostomuto on vähän huono jatkokäyttöä ajatellen ja senkin muuttaminen piti sitten opetella. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai niin ja piti se mainita että kiva että ohje just gimppiin ku mulla ei oo photaria eikä varmaan tuukkaan hintansa vuoksi.

   Poista
  2. Juu siksi tein Gimpille kun se on helposti kaikkien saataville. Toimintaperiaatteiltaan ohjelmat kuitenkin melko samanlaiset (: Tämän ohjeen kuitenkin tein ensimmäisen käyttökerran yhteydessä (:

   Poista
 5. Kiitos ohjeesta! Minäkin leikkaan kuvan älysaksilla, mutta näiden ohjeiden avulla opin varjostuksen tekemisen. :)

  VastaaPoista
 6. Näitä tapoja on todella monia ja tästä on varmasti monelle hyötyä :)
  Minäkin leikkaan kuvan älysaksilla, pehmennän ensin reunan, jolloin ei tarvi jäkikäteen mitään fiksailua, vaan reuna on siisti ja "pehmoinen". Sitten vaan muokkaa-kopioi näkyvä ja liitän kokonaan uuteen pohjaan, jolloin taustakin on valmiiksi valkoinen. Sitten teen varjostuksen kuten sinäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu älysakset tosiaan vallan toimiva blogikäyttöön (: Itselle kun on aikanaan opetettu asia niin että pystyy sitten printtaamaan suuremmassa koossa niin olen tottunut tekemään asian näin (: Ja tosiaan nuo tasojen käytöt voivat olla hiukan hankalia vasta-alkajille. Kuitenkin jos haluaa irrotella ihmisiä taustastaan ovat nuo tasot ehdottoman tärkeät hallita (:

   Poista
 7. Saako noilla älysaksilla ja pyöristyksellä leikattua siis ihmisen irti taustasta? Kun lassotyökalulla ei ainakaan saa nätisti rajattua esim hiuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älysakset ei sellaseen riitä :/ Ihmisten irrottaminen on jo sellasta todella paljon haastavampaa kuvankäsittelyä ja siinä lähdetään liikenteeseen ihan eri tavalla (: Siinä käytetään tuota "polku" työkalua, jota tässä ohjeessa käytin. Pelataan paljon tasoilla ja läpinäkyvyyksillä, jotta tulos olis hyvä (:

   Poista
 8. Niin mä arvelinkin ettei taida käydä ihan niin simppelisti ;-) Olisi kiva opiskella tuota kuvan käsittelyä enemmänkin. On vaan tuo koulutustarjonta täällä pienessä kylässä aika nihkeetä.

  VastaaPoista
 9. tää onki kiva ohje mutta menee mun ymmärryksen yli :D Mulla photoshop CS2 ja en saa sitä varjoa aikaseks millään.. pitääkö toi ehdottomasti tehdä noin monella tasolla? eikö kuvan voi vaan suoraan siirtää valkoiselle pohjalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Photoshop toimii hiukan eri tavalla joten ymmärrän että menee yli ymmärryksen. Photarilla sen varjon saa nimittäin ihan eri paikasta (: Ja tasot on hyvät, mutta alussa voivat tietysti sekottaa. Itse kun olen muokkaillut kuvia jo niin kauan niin ne nopeuttavat työskentelyä ja tosiaan haastavampia kuvia käsiteltäessä ne on ehdottoman tärkeät (:

   Poista
 10. Suuren suuri kiitos ohjeistuksesta, nyt mä pääsen ees alkuun tuon ohjelman kanssa, kun olen aiemmin aikani yrittänyt ja yrittänyt ilman tulosta ja sitten unohtanut koko ohjelman....mutta nytpä mä kokeilenkin uudelleen :) Mitkä nuo lukemat sulla muuten suurinpiirtein on tuossa varjon teko-kohdassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että alkuun pääset!

   Siirtymät on molemmat 20 ja pehmennyssäde 100, mutta tosiaan sekin voi vaihdella kuvissa (: Testaamalla saat parhaan tuloksen.

   Poista
 11. Kiitos ohjeesta, aloin heti kokeilemaan. Mistä tuon piirtopöydän saa näkyviin?

  VastaaPoista
 12. Kiitos ohjeesta :) Ensimmäinen kokeilu tehty ja nyt on ohjesivut muistissa niin onnistuu uudet ehkä harjoituksen myötä paremmin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!