Perusvaatetta vol1

17.8.13

Syksy, eikä esikoisella yhtään sopivaa paitaa tai housua. Kamala perus- housujen ja paitojen suruutusurakkani alkoi jo viime viikolla, eikä loppua kyllä vieläkään näy..


Kaapin kätköistä löytyi viime syksyn ihanuuksia, ruskeapohjaista Paapiin kettua ja vaaleanpunaista bambia juuri sopivasti isomman neidon paitojen verran. Mutta koskapa tämä äiti tykkää pukea neitokaisensa samoin, alkoi armoton kankaiden metsästys, jotta saataisiin neidoille samanlaiset setit. Onneksi apu löytyi melko läheltä. Kiitos Pikkupippuri 
 Ihan perus pertsaa. Nopeaa ommella ja sopii näin kuviolliseen kankaaseen. Ainoana yksityiskohtina kaulan pallohalkio, joka suljetaan rusetilla, sekä pussittavat hihat.
Myös ketuista perus raglanpaita. Vain napitushalkio molempien paidoissa raglansaumassa. Melkoisen taistelun takana muuten nuo napinlävet, mutta välttänevät nyt kuitenkin..

  

Paidat olivatkin tämän urakan helpoin osuus. Näitä housuja pelkällä ompelukoneella tikuttaessa menikin sitten tovi jos toinen.  Molemmille kolmet taskulliset housut velourista. Kolmet samanmoiset molemmille jo leikattuna odottamassa ompelijaa... Ja laitoinpa molempien pöksyihin sen verran kasvuvaraa, ettei tarvii seuraavaan vuoteen samaa urakkaa enää käydä läpi.
Huomaa jo kuvien laadustakin, että se syksy sieltä kovaa vauhtia on tulossa :/ Neitojen kuvailutkaan eivät oikein ottaneet onnistuakseen sillä nuorempaa tuppasi hiukkasen kiukuttamaan äidin kameralla häsäys...


Ensiviikolla sitten lisää tätä perushuttua ;) Jahka saan lisää housuja tikuteltua.

Saattaisit myös pitää

20 kommenttia

 1. Mä tein viimeisimpään ompelukseeni napinlävet ja edellisistä olikin sellaiset 20 vuotta. Ei ole kyllä mukavin homma se. Niillä voi vielä näppärästi onnistua pilaamaan jo muuten valmiin vaatteen.

  Kauniita vaatteita ja ihania yksityiskohtia jälleen. Mulla olisi sama perusvaatteiden ompeluruljanssi edessä. Ja ne pipot... Puuh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuota pipo ompelua en uskalla edes ajatella :D Aina tuntuu menevän jokin pieleen.

   Poista
 2. Ihania vaatteita,peruspertsakin näyttää hyvältä kun on kiva kangas ja siihen malliin joku pikku jippo :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniita vaatteita ihanilla neidoilla.

  VastaaPoista
 4. Ihania vaatteita ja olen ihan myyty juuri nyt tuollaiselle keltaiselle velourille!!

  VastaaPoista
 5. Vaude! Ihanat noi napit tuossa, vaivannäkö kannattaa :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat setit! Ja noi napit kyllä on piste i:n päällä!

  VastaaPoista
 7. Kauniita ja ihania vaatteita! Kyllä kelpaa noissa käydä arkeen!

  VastaaPoista
 8. Kannatti jakaa kankaat <3, sen lisäksi että on ihanaa auttaa niin valmiiden luomusten ihailu on vähintään yhtä suuri nautinto! Mainioita vaatteita. Minullakin alkaa vellukausi, on siis syksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä se lime velour onneksi odottelee leikkaajaa ;)

   Poista
 9. Anteeksi vaan, mutta ei nämä vaatteet ole mitään peruskamaa. Niitä saa kaupasta. Sitä paitsi olet maustanut kaikki jollakin ihanalla.

  VastaaPoista
 10. Voi kun on ihania vaatteita <3

  VastaaPoista
 11. Ihanan syksyisiä vaatteita. Innostaa itseänikin housujen tekoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä melkoinen urakka tuo housujen ompelu, mutta tässä kun noita valmiita housuja neitojen päällä on katsellut niin kyllä se kannattaa (:

   Poista
 12. Ihania vaatteita. Jää ihan silmät kiinni noihin vaatteisiin :)

  VastaaPoista
 13. Tuo on kyllä suloista, kun lapsilla samanlaiset vaatteet. Meillä vaan nuorempi on niin pieni vielä, että ei oikein onnistu. Mutta jo puolenvuoden päästä varmaan. :) Toinen juttu, käytin sullakin näkynyttä ideaa ruttupiposta ja pitsistä. Käypä kurkkimassa, millainen pipo muutti meille. :)

  VastaaPoista
 14. Ihanaa tuo kettu kangas, mistähän sitä saisin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Paapiin suunnittelema ja Noshin teettämä kangas viime syksyltä. Ei varmaan saa enää mistään nettikaupasta :/ Kannataa huhuilla vaikka facebookin kangashamsterit ryhmässä josko jollain vielä palanen kettuja löytyiai eteenpäin myytäväksi (:

   Poista
 15. Vautsi, nämä on hienoja! Ei ollenkaan tylsiä peruspertsoja :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!