Jäätaikaa

21.3.15

En uskalla katsoa koska viimeksi olen ehtinyt päivittelemään blogia vaan siirryn suoraan kertomaan näistä neitosten paidoista ;)
Meilläkin neitokaiset ovat totaalisen hullaantuneita Disneyn Frozen elokuvaan. Milloin ollaan Elsoja ja milloin Annoja. Elokuvaan liittyviä paitoja on nyt ollut lähes joka kaupassa, mutta itse päätin kokeilla tehdä neitosille sellaiset itse (:

Vanhempi neitokainen sai turkoosin 'Elsa' -paidan. Etsiskelin netistä mieleiseni ääriviivapiirustuksen Elsasta hakusanoilla "Frozen Elsa Colouring" ja piirsin ääriviivat kankaalle. Kun olin tyytyväinen ääriviivoihin korostin joitakin kohtia valkoisella kangasmaalilla sekä silitettävillä strasseilla.

Loppupaidan kokonaisuuden halusin pitää simppelinä. Lisäsin vain pienet perhoshihat olkapäille.

Nuoremmalle neitoselle vaaleanpunainen 'Anna' paita. Tehosteena piiroksessa valkoista, oranssia ja mustaa kangasväriä sekä vaaleanpunaisia strasseja. Vaalenpunainen trikoo Noshilta.



Näissä paidoissa kanttasin pitkästä aikaa ilman kantinkääntäjää. Halusin nimittäin leveämmän kantin näihin paitoihin kuin mitä kääntäjälläni saa.


Miehen kotihousujen jäljiltä Selian tähtiä oli jäänyt sellaiset superpitkät, mutta matalat soirot. Niistä sai näille paidoille oikein soppelit hameet kaveriksi. Näissä ei edes haittaa kuvion puolesta vaikka toisella neidolla helmakappale on väärään langansuuntaan.

Melkoisen onnellisia neitosia meillä ;)

EDIT:
Tuli hyvä kysymys paidoissa käytetyistä "piirustus"välineistä. Mustat ääriviivat piirsin Lindexin merkkauskynällä. Mielestäni sillä sai mukavan ohutta viivaa tehtyä suhteellisen vaivattomasti. Valkoiset, oranssit ja suurempina pintoina esiintyvät mustat kohdat on puolestaan maalattu Emo- tuotannon kangasväreillä.


Saattaisit myös pitää

19 kommenttia

 1. Hienot paidat!! Oletko siis piirtänyt kangastusseilla? Onko kangasmaali eri asia kuin kangasväri? T.eräs tusseista/ kuvioinnista innostunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä kun kysyit! Pitääki lisätä tuohon tekstiin mitä välineitä käytin. Mutta siis ääriviivat on piirretty kangastussilla ja valkoiset, oranssit ja laajemmat osat mustista on maalatta ihan kangasmaaleilla (tarkoitan samaa kangasväreillä (:

   Poista
 2. Ihanat! Meilläkin tykätään elokuvasta kovasti. Muutenkin ompeluksesi on aivan ihania ja niin pirteitä! =)

  VastaaPoista
 3. Nämä on paljon hienommat kuin kaupan vaatteet! Tyylikkäät olet osannut tehdä, yleensä setit ovat aika kornin prumeluureja :). Hamoset terästävät yleisvaikutelmaa hienosti.

  VastaaPoista
 4. Upeat paidat! Nää ois niin hitti meilläkin! :)

  VastaaPoista
 5. Ihan käsittämättömän hienot paidat! Pesee mennen tullen kaupan vastaavat :)

  VastaaPoista
 6. Upeat piirrokset! Oliko vaikeaa piirtää trikoolle, siis liikkuiko kangas kynän alla? Vai teippasitko kankaan alustaan kiinni? nimim. kiinnostunut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin senki vielä ois varmaan voinu lisätä tuonne tekstiin :D Teippasin kankaan kiinni alustaan ja aika kevyesti piirtelin tuon kuvan ettei lähteny kangas luistaan alta. Ja näissä molemmissa tuo trikoo oli sellasta aika napakkaa niin seki varmaan autto ettei kangas karannu alta (:

   Poista
 7. Aivan mielettömän hienot paidat! Kiitos tussi vinkistä myös :)

  VastaaPoista
 8. Onpa hienot paidat. Nuo olisi kova sana meidänkin prinsessoille ja prinssi tietenkin haluaisi samanlaisen.

  VastaaPoista
 9. Kiitos tussivinkistä! En edes ollut tullut ajatelleeksi, että tuota voisi hyväksikäyttää näin :) Sanot, että jäljensit kuvan kankaalle. Miten teit sen käytännössä? Kuva kankaan alle ja piirtämään? Mutta miten sait sen näkymään läpi tarpeeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuutikki-blogista bongasin jokuaika sitten tuollaisen kuvansiirto-ohjeen:
   http://handmadebyona.blogspot.fi/2014/05/ohje-kuvan-siirtamiseen-kankaalle-ja.html

   Kokeilin tässä sitä. Kauhean hyvin ei kuva jäänyt kankaalle joten aika pitkälte piirtelin kuvat suoraan mallista katsoen (:

   Poista
  2. Kiitos tästäkin vinkistä! Tuota blogipostausta lukiessani suupielet nousivat ylöspäin. Kirjoittaessani edellistä kommenttiani näin nimittäin itseni jo virittelemässä kankaita ja kuvia meidän olohuoneen ikkunaan :D Tulostaminehan on paljon iisimpää. Tätä on pakko kokeilla!

   Poista
 10. Hienot! Miten teit noi röyhelöt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehtaamo- blogissa on paljon hyviä perhoshihan kuositteluohjeita: http://tehtaamo.blogspot.fi/2014/02/perhoshihan-monta-muotoa.html

   Nämä hihat on puolikuu malliset ja tein ne kaksinkertaisesta trikoosta. Rypytyksen hoiti framiloni (:

   Poista
 11. Aivan törkeen mageet paidat! Arvaas, oliko mun 5-vee rakastunut.Hän halusi ehdottomasti samanlaisen, joten pakkohan se oli tehdä :D Tosin meidän paita koristeltiin strasseilla, kangasväreillä en lähtenyt leikkimään :) Toivottavasti et pahastu, että lähes samanlaisen paidan tekaisin <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!