Pienelle nyytille

25.5.15

Kuulun facebookissa paikalliseen ompeluryhmään jossa on ihana tapa muistaa jäsenten vastasyntyneitä pienokaisia pienillä itsetehdyillä lahjoilla. Itse pääsin tekemään lahjan eräälle ystävälleni. Tovin jos toisenkin joutui ystävä tätä lahjaa odottamaan, koska koulu söi loppukeväästä kaiken ajan ja voimat. Eilen kuitenkin ystävän pieni sai oman pakettinsa.

En tiedä onko joku joskus huomannut, mutta näiden vauvalahjojen kanssa minulla tuppaa lähtemään hiukan "mopo käsistä". Minusta on ihanaa yhdistellä pienistä tilkuista somia vaatteita ja pieniä asukokonaisuuksia.


Kyselin aluksi ystävältä hiukan väritoiveita settiä varten ja tällä hetkellä silmää miellyttivät minttu, harmaa sekä sinappi. Melkoisen soppelisti tilkkuloovastani löytyi juuri sopivan värisiä kankaita. Setin kasaaminen lähti liikkeelle pienestä palasta mintun- väristä kangasta jossa sekkailevat puput ja karhut. Kangas taipui bodyksi ja sen kaveriksi päätyi mustavalkoinen siksak- kangas sekä sahramin väriset resorit.


Toinen body syntyi yhdistäen Käpysen musta-valkoista betoniromua sekä Paapiin kolmioita.Bodyyn aplikoin yhden pupun ja nallukan ihan vain suoralla ompeleella muutamaan kertaan tikaten.Noshin sahramin- värisestä velourista syntyi bodyjen kaveriksi housut sekä huppari. Kuolalaput on myös toteutettu Noshin kankaista.
Vaatteiden jämistä syntyi vielä tilkkupeitto. 
Käytin jälleen vaatteisiin KAM- neppejä sillä ne ovat mielestäni ihanan värisiä ja suhteellisen helppo kiinnittää paikoilleen. Nepit tuppaavat vain aluksi olemaan turhan kankeita ja on aina noloa selittää lahjan saajalle, että neppejä on aluksi hiukan haastava availla. Viime viikolla satuin kuitenkin lukemaan eräässä ompeluryhmässä, että jos nepit keittää ennen kiinnitystä niin ne aukeavat helpommin. Pakkohan tätä oli testata! En viitsinyt keitellä neppisoppaa vaan laitoin nepit kumaa kestäviin astioihin ja kaadoin kiehuvaa vettä päälle. Ja kyllä todellakin! Ne aukenevat paljon helpommin

Vinkkiä lukiessani jotkut epäilivät josko nepit löystyisivät käytössä keittämisen johdosta nyt sitten liikaakin, mutta kestäväthän nämä nepit vaipoissakin jotka pestään jatkuvasti kuumassa vedessä. Tällainen setti tällä kertaa. Seuraava vauvalahja jo suunnitteilla (:
Saattaisit myös pitää

12 kommenttia

 1. Oi, oot kyllä onnistunut taas kerran ompelemaan niin huippuhienon setin että huh huh! Hienoja väriyhdistelmiä :)

  VastaaPoista
 2. Ooh! <3 Nää sun vauvalahjat on kyllä ehdottomasti sun ompeluksista mun suosikkeja. Oikea inspiraatiopläjäys! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno setti! Lahjan saaja on varmasti mielissään :)

  VastaaPoista
 4. Hieno setti! Pirteät värit yhdistettynä, kivaa kun löysit omista varastoista. Jos mopo kaasuttaa, antaa mennä vaan ;)

  VastaaPoista
 5. Oi tuommoisella olisi joku saanut muistaa meitäkin :D Ihanat <3

  VastaaPoista
 6. Nätti setti vauvalle. Se on hyvä, että lähtee vähän lapasesta :)

  VastaaPoista
 7. Eikä kääk miten ihana setti! En osaa ees päättää, mikä olisi oma lemppari. Tästä saa ehkä inspiraatiota itsellekin, lähipiiriin on piakkoin syntymässä vauva :)

  VastaaPoista
 8. Tosi ihana setti! :) ja kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla tota kiehuvaa vettä :)

  VastaaPoista
 9. Blogging is the new poetry. I find it wonderful and amazing in many ways.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!