Metripostaus

26.11.12Hannan kankaan keltainen ralliraita joustofrotee on odotellut jo jokusen viikon laatikossa muotoutumistaan johonkin suuntaan. Kyseinen kangas on ensimmäinen joustofroteinen kangashankintani ja yllätyin kankaan paksuudesta kyllä positiivisesti! Ihanan lämmintä vaatetta saa aikaiseksi näille viileämmille keleille (: Kankaan lisäksi kokeiluvuoroaan on odotellut miikkaripotkareiden kaava, joten nuorempi tytöistä sai itselleen kyseisellä kaavalla potkarit. Samasta kankaasta riitti vielä isosiskollekkin mekkoon (: (Kuvan keinuhevonen eilen meille lähikirpparilta kotiutunut kaunokainen. Hiukkasen tarvii kunnostusta, mutta iloa se on herättänyt jo nyt (: )

Potkareihin lisäsin lahkeisiin vain nepit jotta vaipan vaihto olisi sujuvampaa (: Kauhea vaiva olisi aina ottaa koko potkari pois vaipanvaihtojen yhteydessä ;) Potkarikaava oli lahkeista kyllä todella kapea. Seuraavalla kerralla saa kyllä tuolle meidän pullukalle lisätä vähän väljyyttä lahkeisiinkin (: Vanhemman tytön mekkokaava muokattu OB:n 4/2012 Flow-tunikasta. Joustofrotee Rouva Pehmiältä ja musta resori kestovaippakaupasta. Molemmat kankaat tilattu kankaiden yön aikaan (: Aplikointi on tehty laatikosta löytyvistä jämäveloureista.Viimeviikkoina ilma on ollut melko sateinen ja lapset ovat joutuneet olemaan aika paljon sisällä :/ Sateiset ilmat kuitenkin innoittivat tähän aplikaatioon (:

Näihin kuviin mukaan mahtui vielä hetki sitten uusiutunut rahimme (: Rahi mummin peruja oleva entinen nahkarahi, johon virkkasin trikookuteesta uuden päällisen.

Sitten lopuksi vielä vastaus Ilolla tehty-blogin takana hääräilevältä Pikkupippurilta saatuun haasteeseen (: Kiitos vain kovasti haasteesta! Mukavaa vaihtelua tämä pohdiskelu.

Esin haasteen säännöt:

Kiitä ja linkitä bloggaaja jolta sait tämän haasteen. Jokaisen haastetun henkilön täytyy vastata 11 kysymykseen jotka haasteen antaja on esittänyt ja postata vastaukset blogiinsa. Valitse sitten viisi uutta haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait tämän.

Tässä minulle esitetyt kysymykset vastauksineen:

1. Mitä käsitöitä teet mieluiten? Ompelu on ollut kyllä jo jonkin aikaa ykkössijalla. Aikaisemmin tuli virkattua ja neulottua enemmän, mutta hurahdettuani lastenvaatteiden ompeluun on ompelu sujahtanut kärkisijalle (:

2. Ensimmäinen käsityömuistosi? Ehdottomasti se kun mummi opetti ensimmäisen kerran minua neulomaan viisivuotiaana! Ensimmäinen neulomus oli barbinpeitto pikkusiskolle joululahjaksi (: Epäilen ettei ole enää tallessa :D

3. Kenelle teet käsitöitä? Lähinnä omille lapsille, joskus myös miehelle, itselle ja siskojen lapsille.

4. Haaveittesi työ eli minkä käsityön haluaisit toteuttaa? Matto! Haluaisin virkata tuohon meijän olkkariin oikein ison maton. Saa nähä koska sitä jaksais haasteeseen tarttua.

5. Mikä on haastavinta käsitöissä? Kanttaaminen! Aina menee omasta mielestä jotenkin mönkään, eikä ole hajuakaan miten se kuuluisi oikeasti tehdä.

6. Mistä ostat käsityötarvikkeesi? Lähinnä netistä. Tämänhetkiset suosikit ovat Fabriina, Royal-tuote ja Majapuu.

7. Mistä haet/saat inspiraatiosi? Erilaisten vaatevalmistajien sivuilta, lehdistä, kuvituksista,... vähän joka puolelta (:

8. Missä työskentelet? Kotona kotiäitinä toistaiseksi.

9. Mikä on seuraava käsityöhankintasi? Pahan pistit... Toivoisin sen olevan saumuri, sitä kun en vielä omista, mutta todennäköisesti se on jotain kangasta.

10. Mikä bloggaamisessa on haastava ja mikä ilahduttaa? Kuvat näin talvisin. Vaikka on uusi hieno kamera niin kuvalaatu vaihtelee todella paljon näin talvisaikaan kun luonnonvaloa on vähemmän :/ Parasta ovat tietysti lukijat ja kommentit! Piristävät aina päivää! (:

11. Missä olet hyvä? Siis käsitöissä... Soveltamisessa, jos valmiit ohjeet eivät miellytä, niin olen hyvä keksimään jonkin itselle sopivamman tavan.

Ihania kysymyksiä olit keksinyt Pikkupippuri! Saivat vastailijan hyvälle tuulelle (:

Haasteen siirtäisin eteenpäin:

Pikku-ukkonen

Made for Apes

Väkerryksiä

Riinun käsin

Millamari


Teiltä kysyisin seuraavaa:
1. Milloin käsityöharrastuksesi alkoi?
2. Milloin teet käsitöitä?
3. Missä ompelet?
4. Missä säilytät kangasvarastojasi? (mahdollisesti kuva? :D)
5. Käytätkö nuppineuloja?
6. Koska viimeksi teit jotain itsellesi?
7. Mitä haluaisit tehdä itsellesi?
8. Mikä on ollut haastavin käsityöluomuksesi?
9. Minkä käsitöihin liittyvä vinkin haluaisit jakaa muille?
10. Missä haluaisit kehittyä käsitöiden saralla?
11. Milloin viimeksi istuit ompelukoneen ääressä?

Nyt tuli kyllä niin pitkä postaus, että en vastaa kirjotusvirheistä (:

Saattaisit myös pitää

16 kommenttia

 1. Nämä miikkarihaalarit on ihanat ja miten oletkin onnistunut kanttaamaan noin siististi myös nuo henkselien päät? Eivät vedä yhtään!!!! Nyt kyllä vähän harmittaa, että oma ralliraita meni muihin tarkoituksiin :). Siis tykkään!!! Ja kivaa oli lukea sinunkin haastevastauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väittäsin että on ihan tuon resorin laadun ansiota, että nuo henkselien päät onnistu nuin hyvin (: Itekki olen aivan yllättyny!

   Poista
 2. Aivan ihanat kokonaisuudet :) Tyylikkäät ja persoonalliset. Nyt pitää kyllä udella, että mistä tuo miikkarihaalarien kaava on peräisin?

  Kiitos myös haasteesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku ihana oli piirtäny noita miikkaripotkareita useammassa koossa PDF-muotoon OE-ryhmään. Löytyy samasta paikasta mistä sen tissiksen kaavan voi tulostella.

   Poista
 3. Meillä on samanlainen keinuhevonen. Sain sen syntymäpäivälähjaksi melko tarkkaan 26 vuotta sitten. Mukavan pirteät kokonaisuudet, nuo mustat yksityiskohdat toimivat hyvin noin kirkasvärisen kankaan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu pitkään oon tollasta keinuhevosta ettiskelly kirpuilta ja eilen sitte tosiaan tuossa lähikirpulla se minua ootteli (: Lakkapinta niin huonossa kunnossa, että maalaukseen joutaa, mutta se ei kyllä yhtään minua haittaa.

   Poista
 4. Tuo pilviaplikaatio on aivan loistava yhdistettynä tuohon keltaiseen pohjaan. Kävis varmasti oe-kankaaseenkin, kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania vaatteita! tykkään keltaisesta,mut kuitenkin itse tilasin ralliraidan vihreänä. Voihan se olla, et kohta mulla on tätä keltasenakin :) Hyvin oot ommellu ja toi raita-aplikaatio passas nappiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma lempiväri on ollu jo vuosia vihreä, mutta jostain syystä nyt on kyllä iskeny tällanen keltanen buumi :D

   Poista
 6. Ihania ralliraitavaatteita :) Erityisesti tuo pilviapplikaatio on todella hieno! Hurahdin noihin applikaatioihin, kun tilasin Fabriinalta kaksipuolista liimakangasta. Aiemmin väkersin paikallisen putiikin huonolla liimakankaalla, eikä mikään pysynyt paikoillaan.

  Niin, ja kiitos haasteesta :) Se onkin ensimmäiseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Fabriinasta löytys hyvää liimakangasta.. Pitääki laittaa itelle muistiin ku tähän mennessä oon käyttäny EK:sta ostettua ja välillä se tarttuu ja välillä ei :/

   Poista
 7. Kiitos paljon haasteesta. Yritän muistaa laittaa eteenpäin :) Ja ihania vaatteita. Itsellä raidat odottelee vielä inspiraatiota. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!