Tonttutyttö

2.12.12Ollan vanhemman neidin kanssa kuljettu koko syksy lauantaisin Äitilapsi-tanssitunneilla. Neiti on ollu tanssitunneista aika innoissaan, vaikka aina se ei ole tunneilla näkynytkään (: Kotona ollaankin sitten harjoiteltu opittuja taitoja sitäkin ahkerammin. Ahkera tanssiminen huipentuu huomenna kun koko syksyn opit pistetään koetukselle joulujuhlaesityksessä. Lapset ovat esityksessä tonttuja (äidit joulumuoreja), joten neiti tarvi jotain punaista päällepantavaa.Neidin tonttusettiin kuuluva hamonen on summissa leikottu ilman kaavoja. Tonttulakkiin otin mallia omasta lakistani hieman muokkaillen sitä. Lisäsin muunmuassa resorin, jotta se pysyisi paremmin päässä tanssiessakin. Hamosen helmaan ja tonttulakkiin tuli pitsinauhaa ja lakin kruunaa iso Tiimarista hankittu tiuku. Vähän mietin onko se liian iso, mutta saa nyt luvan olla paikallaan kun sen siihen kerran jo ompelin.. Ihana tähtikangas Kangas hamstereista.Hamosella ja tonttulakilla käytiin eilen "kenraaliharjoituksissa" ja sitten vielä eilen illalla ompelin settiin mukaan tossut, etteivät paljaat jalat palellu esiintyessä (:

Oma järki sanoi, että paras materiaali tossujen pohjaan olisi nahka, mutta koska en aikaisemmin sellaisi ollut tehnyt varmistin asian vielä TOE:ssa. Kankaana tossuissa käytin samaa trikoota kuin hamosessa ja tonttulakissa. Palasiin silitin vain tukikankaan. Tossut vuoritettu valkoisella trikoolla, johon myös silitetty tukikangas. Tossujen tekoon katsoin ohjetta täältä. Pohjan tein kuitenkin tossuihin itse sillä kyseisen ohjeen pohja oli liian pieni ja leveä. Mallia nuihin omiin tossuihin katsoin lindexin tossuista. Kokona tossuilla on 21-22, että jos joku muu kaavoja tarvii niin voin kyllä sellaiset piirtää muillekkin (:Äitiä jo vähän hirvittää huomisen esitys. "Kenraaliharjoituksissa" nimittäin neiti heittäytyi veteläksi salin lattialle, eikä suostunut minkäänlaiseen yhteistyöhön. Jos temppu uusiutuu esityksessä niin voikai sitä itsekkin heittäytyä lattialle ja leikkiä sen kuuluvan esitykseen?

Saattaisit myös pitää

15 kommenttia

 1. Ihana tonttutyttö. Nuo tossut ovat suloistakin suloisemman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edit. Liian nopeat sormet. Siis tossut ovat suloistakin suloisemmat :D.

   Poista
  2. Heh :D Luin tuon ekanki lauseen okein ja ihmettelin, että missä näet kirjotusvirheen :D

   Poista
 2. Ihana asu ja tossut onnistu tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (: Nuoremmalle sitten vielä ennen jouluaattoa samasta kankaasta jotain.

   Poista
 3. Kaunis setti, ja voi hyvin käyttää muulloinkin kuin jouluna...no, tonttulakkia ehkä ei :-) Kiitos haasteesta, vastasin juuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tarkotus oli, että muita osia vois pitää muullonki niin olisi vähän käytännöllisempää (: Ja menen heti kattomaan, että mitä olet vastaillu (: !

   Poista
 4. Upea setti, pitsit kruunaavat kokonaisuuden :-) ja nuo tossut myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustaki pitsit kruunaa kaiken! Mies oli kyllä sitä mieltä, että turhanpäivästä höpötystä. Ehkä se pitsi on sitte tyttöjen juttu ;)

   Poista
 5. oi tämä oli livenäkin aivan tosi suloinen, kuten myös pikkutonttukin! Ja hienosti sujui tanssikin tontulta ja tonttumuorilta:) T: yhden Peppi Pitkätossun äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Neiti oli kyllä aivan super reipas koko esityksen ajan (:

   Poista
 6. Ihana setti! =) Minulla on sivullani sinulle jotain. Käyhän vilkaisemassa. http://tannapero.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Onpas hieno setti ja niin ihanat tossut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (: Tossut olleet kovassa käytössä nyt ihan kotioloissakin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!