Valoa

4.11.12Koko viikko on mennyt päänsärkyä potiessa eikä ole paljon ompeluintoakaan löytynyt siitä syystä :/ Yhtä joululahjaa aloittelin, mutta keskeneräisenähän se tuossa työpöydällä odottelee. Onneksi sentään tälläviikolla postiluukusta tupsahti deko ja pitkään vaatekaapissa ollut keskeneräinen projekti valmistui sen ansiosta (:

Mummin perintönä saimme kotiimme viime kesänä ihanan jalkavalaisimen, joka on odotellut uudistamista. Tarkoituksena on ollut vaihtaa jalkavalaisimeen uusi yksinkertainen varjostin ja tehdä vanhasta varjostimesta valaisin makuuhuoneeseen. Vuoden verran valaisin on ollut käytössä olohuoneessamme sellaisenaan ja tänä syksynä sain vihdoin hankittua siihen uuden varjostimen.

(varjostimenhan olin kuvannut erikseen blogia varten, mutta kuvat jostain syystä hukassa niin saatte tyytyä tähän erittäin huonolaatuiseen yksilöön)

Varjostimen muuntaminen kattovalaisimeksi alkoi poistamalla vanhasta varjostimesta kangas. Jäljelle jäänyt kehikko on pitänyt spraymaalata mustaksi, mutta projekti on jäänyt seisomaan kun spraymaalin ostaminen tuntuu olevan niin vaikeaa ;) Onneksi uusimmassa dekossa oli esittelyssä Molla Millssin koti, joka on virkkaillut vähän sitä ja tätä kotiinsa. Kodissa oli useampi erillainen virkattu lampunvarjostin ja niistä sain idean virkata myös tuon meidän varjostinkehikon (:

Jo pari vuotta sitten ostin EK:n palalaarista mustaa trikoota josta ITSE (hullu) leikkasin trikookudetta mattoa varten. Eihän sitä tullut alkuunkaan tarpeeksi mattoa varten ja leikattu trikookude on odotellut parempaa projektia kaapissa. Onneksi se odotteli siellä valmiina nyt kun ispiaatio valaisimen virkkailuun iski keskellä yötä (: Varjostimen virkkailin vain summissa niin, että se itsestä näytti hyvältä. Etupuolella kulkee nätisti silmukkarivi ja valaisimen sisäpuolella näkyy valkoinen varjostimen runko langanottojen välistä. Mustan valaisimenjohdon kävin ostamassa seuraavana päivänä Clasohlsonilta ja vóila! Valaisin vihdoin valmis (: Ja kyllä se on hieno!Ihanaa, että sain vihdoin tämän keskeneräisen projektin valmiiksi! (: Niitä nimittäin riittää tuolla vaatehuoneessa ja ympäri asuntoa melkoisesti :D Yhtä projektia varten kävin tälläviikolla hakemassa triteksiltä trikookudetta, että josko sekin tässä lähiviikkona saataisiin vihdoin päätökseen..

Loppuun vielä pieni kiitos kaikille viimeaikaisista kommenteista! Piristävät kotiäidin arkea kummasti (: Lukijoita on myös tullut lisää viimeaikaisten postauksien aikana ja on pitänyt toivottaa kaikki tervettulleeksi lukemaan ja katselemaan (:

Saattaisit myös pitää

6 kommenttia

 1. Hauska idea! Tuossahan on sit vielä vaikka mitä mahdollisuuksia, harmi vain etten ite osaa virkata /: ...tykkään kyllä siis tosi paljon ja voisin jopa pistää tilaukseen (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpparille vaan varjostimen metsästykseen! Kyllähän mie virkkaan (:

   Poista
 2. Tosi hieno idea! Nuo makuuhuoneen Marimekon verhot ovat mielettömän upea kuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea kyllä vaikei oma olekkaan :D Ja tuo marimekon kuosi on kyllä ihan lemppari!

   Poista
 3. Ompa tosi hauska idea! hmm.. jospa mäkin kehittelisin jotain vastaavaa meidän tulevaan makkariin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!