Isänpäivätunnelmia

12.11.12



Joku aika sitten EKssa piipahtaessa oli college palakankaissa ehkäpä maailman hienoin "teiniangsti" kangas. Pitkän tovin sitä hypistelin siellä palalaareilla käsissäni ja hihittelin kuinka siitä saisi hienot jumpsuitit omille pienille tytöille. On aivan sormet syyhynyyt päästä ompelemaan jumpsuitteja, mutta sopivan värinen resori on ollut hakusessa. Olisin nimittäin halunnut kuvituksen kanssa samaa sävyä olevat resorit, mutta kun edes Triteksin melko kattavasta valikoimasta ei sopivaa löytynyt, päätin tyytyä valkoisen resorin käyttämiseen. Onneksi kuitenkin venytin jumpsuittien ompelua sillä tässä ajassa ehdin huomata, että kankaasta saisi vielä isillekkin isänpäivälahjaksi hupparin. Valkoisten resorien käyttö ei haitannut tässä kohtaa enää ollenkaan (:



Jo alunalkaen olin päättänyt tyttöjen jumpsuitteihin laittaa hupun vuorikankaaksi keltaista tähtikangasta ja keltaiset vetoketjut. Siksihän isinkin versiossa niitä piti myös hyödyntää. College-kangas ei riittänyt ihan huppuun asti niin isi sai tuollaisen "jännän" kauluksen johon tuli saman värinen vetoketju kuin tyttöjen jumpsuitteihin. Lisäksi kaulus on vuoritettu samalla tähtitrikoolla kuin tyttöjen huput.



Koska valmista kaavaa kaulukseen ei ollut, oli sen muotoilu hiukkasen haasteellista. Ensimmäinen kaulusversio ei muistuttanut miesten paitaa ollenkaan, jolloin jouduin paljastamaan miehelle isänpäiväyllätyksen, jotta pääsin työstämään kaulusta hupparin ollessa miehen päällä. Paljastus kyllä kannatti sillä kauluksesta tuli ainakin omasta mielestä tosi onnistunut (:



Tyttöjen jumpsuittien kaavana se paljon nähty OB 4/2012. Onneksi oli yksi harjoituskerta jo takana niin kanttinauhojen ja vetoketjujen ompelukin onnistui jo hiukkasen paremmin. Tälläkertaa kantteja ommellessa venytin resoria oikein kunnolla hupun kohdalla ja vetoketjun kohdalla en sitten juuri ollenkaan. Näin syntyi oikein siisti lopputulos. Edelleenkään vetoketjun ja resorikohdan pää ei ole sellainen kun pitäisi, mutta on se silti mielestäni siisti (:



Edellisten jumsuittien käytöstä opin myös sen, että vetoketjuksi kannattaa valita kunnon haalariketju jossa on iso "vedin". Onpahan itse pukevan pikkuneidin helpompi saada vaatteensa päälle ja pois (:



Itsellä olikin sitten eilen haskaa kun lapset ja isi kulkivat "teemavaatteissa" koko päivän (: Huvittavinta oli ehkä se kun lapset maastoutuivat niin hyvin isin sylin ettei äiti meinannut huomata muksuja enää ollenkaan :D



P.S. Uhmaiän kynnyksellä olevan lapsen kuvailu ei aina ole niin helppoa :D

Saattaisit myös pitää

9 kommenttia

  1. Tosi hienot ompelukset taas, ja kaulus tosi hauska! Laitoitko tukikangasta tai mitään vahviketta kaulukseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En pistäny mittään tukikangasta tai vahviketta kaulukseen ku tuo college oli niin paksua. Ainaki tällai yhen pesun jäljiltä kaulus pyssyy siististi pystyssä.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos (: Vähän jäi itteä harmittaan ku kankaasta ei mittään ennää itelle riittäny :D ehkä sitte toisen kerran.

      Poista
  3. Mielettömän hienot! Tuo keltainen vinovetskari on kyllä ihan loistava! Tykkään!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo-o koko kaulus kyllä suurten sattumusten summa, mutta tosiaan ihan hyvän näkönen (:

      Poista
  4. Voi miten ihanat asut isillä ja lapsukaisilla!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!