TOE ♥

11.11.13


Niinkuin jo muutamaan otteeseen on tullu mainittua, on meillä aivan käsittämättömän aktiivinen ja ihana paikallinen ompeluryhmä Facebookin ihmeellisessä maailmassa. Tämä meidän ihana ryhmä täyttää juuri vuoden ja sen kunniaksi me ihanat ompelevat naiset pidimmekin pienet juhlat viikonloppuna. Hyvää ruokaa, paljon naurua sekä ihania ompelevia naisia Ei ehkäpä paremmin olisi voinut lauantai-iltaansa viettää.

Naisella kun ei koskaan ole mitään sopivaa päällepantavaa, niin minä reippaana neitosena sellaista itselleni surautin edellisenä iltana. Sopivan lämpöisen ja hillityn mekon sain aikaiseksi Majapuun ja Pehemiän teettämästä apilaneuloksesta. Ihan mustavalkoista en kyennyt mekosta tekemään, joten muutama keltainen nappi pääsi koristamaan etumusta.Etukappaleen koristehärpäke leikottu samaisten firmojen leveästä mustavalkoisesta raitaneuloksesta. Kaitaileiden reunat huolittelin tiheääkin tiheämmällä siksakkilla samalla kangasta venyttäen. Tuli sopivasti rullaantunut reuna tähän tarkoitukseen.Hihoissa myös rypytykset, että saisin minäkin jonkinmoiset hartiat.Mies sanoi mekon valmistuttua, että näyttää kyllä aivan kotimekolta. Hyvin oli vaimon jorinoita kuunnellut kun etukäteen kerroin ompelevani juhliin mekkoa ;) Onneksi mekko on kuitenkin omaan mieleen ja ihania kommentteja se sai myöskin juhlissa kanssaompelijoilta Etukappale- härpäkkeen jämistä tukkaa vielä koristamaan tuollainen kukkaviritelmä.

Suurin juhlan huolenaihe oli sinne vaadittu nimikyltti. Askartelu ei todellakaan ole vahvinta alaani vaan onnistun aina turaamaan ja sotkemaan jotenkin jokapaikan liimalla. Lopulta päädyin tällaiseen nopeaan ja helppoon ratkaisuun.


Mustalla teipillä nimi kaulakoruun ja menoksi. Säästyin liimasotkuilta ja itkupotkuraivareilta ;)

Muutama kunniamainintakin juhlissa jaettiin ja itse sain tällaisen ihanuuden Siellä se nyt ompelupisteellä minua muistuttelee siitä, että kyllä sitä välillä onnistuukin (:Saattaisit myös pitää

13 kommenttia

 1. Onpa tosiaan ihana asu kaikkine yksityiskohtineen! :) ja onnea kunniamaininnasta, tuli varmasti oikeaan osoitteeseen!

  VastaaPoista
 2. Tää on niin hieno "kotimekko" ja livenä vieläkin hienompi.

  VastaaPoista
 3. Jälleen kerran jotain niin kadehdittavan ihanaa jotta...mä yhä jaksan ihmetellä mistä nämä sun oivallukset ja ideat oikein pursuaa kun ompelutahti on kova ja silti jokaisessa vaatteessa on se jokin juju!! Tykkään sun ompeluista ja tyylistä valtaisasti, oonks mä sit vähän niinku fani :D

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan hurmaava mekko! Kyllä kelpaa nyt juhlia :)

  VastaaPoista
 5. Vai että kotimekko, miehet :D Hieno on, kyllä kelpasi :)

  VastaaPoista
 6. Oivallus taasen, herkkä, mukava ja hauska. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana mekko. <3 Ja "stipendin" sait ihan aiheesta!!

  VastaaPoista
 8. Niin ja piti vielä sekin mainita, että näppärästi tehty rullapäärme! Minä vain haaveilin rullapäärmeestä, kunnes hankin koneen jossa se oli, saumurilla (jossa ei sitä ominaisuutta ollut) joskus yritin mutten onnistunut ja luovutin kokonaan. Ei tullut mieleenikään kokeilla ompelukoneella! ;)

  VastaaPoista
 9. Ihana mekko ja kekseliäs nimikyltti. Onnea kunniamaininnasta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!