Se on takki.

28.2.15

Meillä alkaa pari(!!?) vuotta sitten tehdyt kevättakit olla neitosille liian pieniä. Joo kyllä lisään kasvuvaraa yleensä reilusti.. Tovin aikaa tässä olen jo ehtinyt sulatella ajatusta uusien takkien ompelusta. Erään haasteen innoittamana tartuin nyt lomalla härkää sarvista ja ryhdyin tuumasta toimeen.

Meidän vanhempi neitokainen sai takin kierrätysmateriaaleista. Tässä takissa on hyödynnetty yhdet vanhat farkut sekä raskausaikoina käyttämäni villakangastakki. 

Tarkoituksenani oli päästä mahdollisimman vähällä työllä, joten hyödynsin mahdollisimman paljon alkuperäisissä materiaaleissa olleita valmiita saumoja. Esimerkiksi huppu on suoraan vanhasta takista. Vaihdoin vain siinä olleen eturaunakaistaleen farkkuiseen röyhelöön, jonka askartelin vanhojen farkkujen vyötärökaitaleesta.

Hupun vuoritin Verson 'Räsymatto'- kuosilla. Muutoin takki on kokonaan vuoritettu tikkikankaalla ja sen kaavoituksessa käytin apuna OB 6/2012 'Talvileikki'- takin kaavoja. Meidän muutoin 104 senttiä käyttävälle neitoselle takin koko 92 oli pituutta lisäämällä juuri passeli.


Hihoihin lisäsin vuoren ja päälliseen väliin resorit. On minusta lämpöisempi näin.

Hihat on leikattu vanhojen farkkujen lahkeista niin että farkun sisäsauman tikkaus sai jäädä hihaan näkyviin.
 

Takin helmassa hyödynsin vanhan takin koko leveyden ja sain aikaiseksi nätisti pussittavan takin. Vanhassa takissa oli passelisti kivat taskut joihin lisäsin vain hiukan farkkua tehosteeksi.

Takin nappilista ja kaulus on suoraan vanhasta takista lyhennetty ja ommeltu paikoilleen. Nappien väritystä pähkäiltiin pitkään. Lopulta päädyttiin värikkäisiin ja erivärisiin isoihin nappeihin.

Lopuksi neito sai viellä kaivella tilkkuloovasta pipokankaan. Verson ihania 'Maijoja' oli viellä juuri ja juuri sen verran että sain pipon aikaiseksi. Kuviota tosin ei voinut juurikaan kohdistella.. Pipon kaveriksi syntyi vielä tuubihuivi Pehemiän oranssista neuloksesta.


Meillä oli kyllä melko iloinen neitokainen (: Nuoremman oli tarkoitus periä vanhemman neitokaisen pieneksi jäänyt punainen takki. Neiti vain ei aikonut huolia takkia.. Saa nähdä mitä tuolle nuoremmalle keksitään.. Täytynee koittaa lahjoa vaikka uusilla asusteilla, jotta säästyisi toisen takin ompelulta..


Saattaisit myös pitää

19 kommenttia

 1. Ihan uskomaton! Niin kaunis! Mä oon tämmönen takkifriikki ja sekoan täällä.

  VastaaPoista
 2. Oi, oi! Kierrätystakit ovat parhaita, kun niissä voi tosiaan käyttää kaikkea olemassa olevaa hyödykseen. Mahtavasti oletkin osannut käyttää niitä hyödykseen. Ja nuo napit ovat juuri se piste I:n päälle. Mahtavat!

  VastaaPoista
 3. I love love love this coat. It's wonderful! I have to use Google Translate to read your blog, but it's still one of my favorites. You're an inspiration!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I haven't realized that I have readers outside of Finland! How cool is this (:

   Poista
 4. Niin hienosti yhdistetty farkkua ja villakangasta! Kaunis!

  VastaaPoista
 5. Tää on niin ihana ja miten kekseliäästi käytetty hyödyksi vanhaa.

  VastaaPoista
 6. Wautsi! Pitäis itsekkin kunnostautua taas tuossa kierrätysompelussa....

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana takki - upeita yksityiskohtia täynnä!

  VastaaPoista
 8. Ihan huikean hieno! Aivan ihana tuo huppuröyhelö <3

  VastaaPoista
 9. Se on takki, se on ihan älyttömän suloinen, oivaltava ja taidokkaasti ommeltu takki!

  VastaaPoista
 10. Todella ihana takki! En kyllä ihmettele, jos pienemmälle neidolle iski takkikateus. Kivat nuo asusteetkin, mätsäävät hienosti keskenään olematta liian samanlaiset. :)

  VastaaPoista
 11. Aivan mahdottoman upea takki, todella näyttävä. Vaatekokonaisuus on hieno!

  VastaaPoista
 12. On kyllä hieno toteutus tässä takissa, kaikkinensa!
  Ps. Blogissani on sinulle haaste :)

  VastaaPoista
 13. Vau! Aivan upea takki kaikkine yksityiskohtineen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!